Afvalfonds Verpakkingen Award voor de Papercooler

BVP Verpakkingen is in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Afvalfonds Verpakkingen Awards. In de categorie 'Verpakkend bedrijfsleven met de best recyclebare verpakking' wonnen zij de jury-award voor de Papercooler, een isolerende verpakking geheel gemaakt van papier en karton.

Winnaar Best recyclebare verpakking
BVP heeft de Afvalfonds Verpakkingen Award in de categorie 'Verpakkend bedrijfsleven met de best recyclebare verpakking' gewonnen. De 'papercooler' koelbox biedt een duurzaam alternatief voor de EPS (piepschuim) variant. Hij is verwerkbaar in de reguliere afvalstroom van papier en goed recyclebaar. Daarnaast is hij beschermend, herbruikbaar en makkelijk transporteerbaar en vervoerbaar. Chris Bruijnes van Kennis Instituut Duurzaam Verpakken reikte de award uit met volgend jury commentaar: "Deze innovatie maakt plastic (EPS) overbodig door geheel om te schakelen naar papier dat uitstekend gerecycled kan worden. Dit is radicaal omdenken van een compleet product. Ook is er goed nagedacht over transport omdat de cooler plat te vervoeren is. Doordat geen EPS wordt gebruikt, wordt met de Papercooler op het aspect duurzaamheid een grote slag geslagen. Het assembleren van de dozen gebeurt door een werkvoorziening die plaats biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Over de Papercooler
De Papercooler koelbox is ontwikkeld in samenwerking met Thermo Fisher Scientific. De box is geheel gemaakt van papier en karton, waarvan circa 70 tot 80 procent afkomstig is uit gerecycled materiaal. Dankzij een gepatenteerd systeem van gewafelde lagen papier wordt dezelfde isolerende waarde bereikt als die van de piepschuim isolatiebox. BVP is begonnen met leveren van de verpakking in oktober afgelopen jaar. Dit heeft tot nu toe een besparing opgeleverd van ruim 140.000 EPS koelboxen.

Voor meer informatie:
BVP Verpakkingen
Olivijn 600
3316 KH  Dordrecht
078 – 652 40 60
info@bvp.nl 
www.bvp.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven