Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

20 nationaliteiten aanwezig bij eerste Delphy ISFC Field Day

Donderdag 9 juni werd voor het eerst de Delphy ISFC Field Day georganiseerd op Delphy ISFC. Dit event werd bezocht door ruim 350 bezoekers van meer dan 20 verschillende nationaliteiten. De Delphy ISFC Field Day is gericht op interactieve kennisoverdracht en het samenbrengen van het internationale zachtfruit netwerk. In navolging van deze succesvolle eerste editie, is de volgende Delphy ISFC Field Day inmiddels bevestigd. Deze zal donderdag 8 juni 2023 plaatsvinden op Delphy ISFC.


Bart Jongelen geeft uitleg tijdens een tour door de kasafdelingen van Delphy ISFC

Delphy ISFC is een onderzoekslocatie voor zachtfruit, welke sinds 1 juli 2021 volledig operationeel is. Delphy ISFC fungeert als een broedplaats voor kennis en innovatie in zachtfruit en ook als de ‘huiskamer’ van de internationale zachtfruitsector. Op internationale schaal brengen we kennisontwikkeling en kennisverspreiding op unieke wijze samen. Zo vormt Delphy ISFC een brug tussen onderzoek, innovatie en de praktijk.


Thematische seminar

Unieke manier van kennisverspreiding
Het programma van de Delphy ISFC Field Day bestond uit drie pijlers. Allereerst de organisatie van thematische seminars. De drie seminars waren gericht op verduurzaming zachtfruit, de teelt van blauwe bes en belichting en hightech telen. Het seminar programma werd verzorgd door twaalf internationale sprekers en begeleid door drie dagvoorzitters, waarbij er na iedere presentatie ruimte was voor vragen uit het publiek. Alle seminars zijn goed bezocht met 100-150 toeschouwers per seminar.

Middels georganiseerde tours in de kasafdelingen van Delphy ISFC was er mogelijkheid om de diverse proeven onder glas te bezoeken. Daarnaast waren de buitenvelden (bedekte substraatteelten) met blauwe bes, framboos en aardbei vrij te betreden. Dit brengt volgens de organisatie 'een unieke en praktische toevoeging aan de kennisoverdracht en discussie wat onderzoek en praktijk sterker verbindt.'


Meer dan 40 bedrijven exposeerden

Tot slot was er een expo waar meer dan 40 bedrijven hun kennis, innovatie en producten toonden. Op de expo was voldoende ruimte om te netwerken, nieuwe ontwikkelingen te zien en verder de discussiëren over de presentaties, proeven en andere ontwikkelingen in het zachtfruit.


Field Trip bij Genson

Field Trip
Op vrijdag 10 juni was er de mogelijkheid voor de bezoekers van de Delphy ISFC Field Day om mee te gaan op Field Trip. Tijdens de Field Trip zijn bedrijven bezocht in de productie en opkweek van zachtfruit. In totaal zijn er bijna 90 bezoekers van de Delphy ISFC Field Day meegegaan op Field Trip. In een georganiseerde tour zijn de bedrijven Genson, Thwan van Gennip, Verkuijlen Groente en Fruit en Van den Elzen Plants bezocht.

Voor meer informatie:
Bart Jongenelen
Delphy ISFC
+31 (0)6 5315 1412
b.jongenelen@delphy.nl

Publicatiedatum: