Kuhn Champignons verkocht aan Wauwiler Champignons

Op 1 juni werden de voorwaardelijke contracten ondertekend. Op 1 augustus 2022 wordt de eigendomsoverdracht van kracht: Wauwiler Champignons neemt de locatie Full-Reuenthal van het traditionele teeltbedrijf Kuhn Champignon over. De huidige eigenaar van Kuhn Champignon, Christoph Widmer, runt het familiebedrijf, dat zijn grootvader tijdens de Tweede Wereldoorlog op heeft gericht, al meer dan twintig jaar. Nu heeft Christoph de vestiging in Full-Reuenthal verkocht als onderdeel van een opvolgingsplan. Voor Christoph is het belangrijk dat de grote vestiging in Full-Reuenthal blijft draaien en de arbeidsplaatsen behouden blijven.

Met deze uitbreiding van de teeltcapaciteit verzekert Wauwiler Champignons de bevoorrading van de binnenlandse markt met Zwitserse champignons. Over de details van de overname werd stilzwijgen overeengekomen. De bijna negentig medewerkers van de vestiging Full-Reuenthal worden overgenomen door Wauwiler Champignons.

Familiebedrijf uit kanton Luzern
Wauwiler Champignons is een familiebedrijf dat gevestigd is in Wauwil, Luzern. Naast de teelt van champignons handelt het bedrijf ook in verschillende kweekpaddenstoelen en wilde paddenstoelen. Het bedrijf levert in heel Zwitserland aan groothandelaren en groentenhandelaren. Sinds 2017 is Fine Funghi uit Gossau ook eigendom van Wauwiler Champignons. Fine Funghi teelt biologische paddenstoelen zoals shiitakes, koningsoesterzwammen, gewone oesterzwammen en champignons, en produceert bio-substraat. Gerber Champignons in Seftigen (kanton Bern) en een minderheidsbelang in Gotthard Bio Pilze AG in Stansstad (kanton Nidwalden) horen eveneens tot de bedrijfsgroep.

Verse, duurzaam geteelde paddenstoelen voor de binnenlandse markt
Met de overname van het teeltbedrijf in Full werken er bijna 400 medewerkers bij Wauwiler Champignons. Het doel is om de Zwitserse markt ook in de toekomst van verse en duurzaam geteelde paddenstoelen te kunnen voorzien.

Foto's: Kuhn Champignon AG 

Voor meer informatie:
Christoph Widmer
Kuhn Champignon AG
Alpsteinstrasse 56
CH-9100 Herisau, Zwitserland
Tel. +47 (0)71 353 77 77
info@kuhn-champignon.ch 
www.kuhn-champignon.ch   

Roland Vonarburg
Wauwiler Champignons AG
Kreuzmatt 14
CH-6242 Wauwil, Zwitserland
Tel.  +41 (0)41 984 10 20
info@wauwiler.ch 
www.wauwiler.ch 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven