Overname Morrisons krijgt definitieve goedkeuring

Komt Walmart Marketplace naar Groot-Brittannië?
Klanten in Groot-Brittannië zouden binnenkort een alternatief voor Amazon kunnen hebben. Volgens berichten zou Walmart Marketplace, de op één na grootste online winkel in de VS, Britse verkopers vragen zich bij het platform aan te melden. David Jinks, hoofd consumentenonderzoek bij bezorger ParcelHero, zegt hierover: "Het mag dan nog maar een jaar geleden zijn dat Walmart zich uit Groot-Brittannië terugtrok en zijn Asda-keten aan de Issa-broers verkocht, maar het goede nieuws voor klanten is dat de Amerikaanse reus actief op zoek is naar Britse verkopers om zich bij zijn Walmart Marketplace aan te sluiten." De grootste retailer ter wereld organiseert op 17 juni in Londen een wereldwijde topontmoeting voor verkopers, die wordt aangekondigd als "een gelegenheid voor in het Verenigd Koninkrijk gevestigde verkopers van e-commerce om te onderzoeken hoe zij hun bedrijf kunnen laten groeien als onderdeel van Walmart Marketplace".
Bron: kamcity.com 

Overname van Morrisons door CD&R krijgt definitieve goedkeuring
De overname van het Britse supermarktconcern Morrisons door de Amerikaanse private-equityfirma Clayton, Dubilier & Rice, die goed is voor € 8,1 mld, heeft de laatste hindernis genomen, meer dan acht maanden nadat de aandeelhouders hun steun aan de deal hadden gegeven. De Britse mededingingsautoriteit heeft formeel ingestemd met het bod van CD&R om 87 tankstations te verkopen en zo de bezorgdheid over de hogere brandstofprijzen weg te nemen.
Bron: reuters.com 

Estland: Supermarktketens bewaken omzetcijfers e-store nauwgezet
De online winkels van supermarktketens die in Estland actief zijn, melden opeenvolgende stijgingen van de omzet, maar geen van hen wil de werkelijke omzetcijfers bekendmaken. Volgens opiniepeiler Kantar Emor heeft de online winkel van Selver de grootste klantenkring, gevolgd door de e-store Barbora van Maxima. Selver, dat bovenaan de laatste ranglijst van Kantar Emor voor e-commerce in de levensmiddelensector staat, heeft vorig jaar in Estland de omzet met 55% en het aantal bestellingen met 64% zien stijgen.
Bron: news.err.ee 

VK: SimplyFresh-directeur vertrekt voor "nieuwe kansen"
Davinder Jheeta, de jarenlange merk- en creatief directeur van SimplyFresh, gaat de retailer verlaten. Jheeta, die in zijn acht jaar bij het concern een sleutelrol heeft gespeeld bij het creëren van de identiteit van het concern, zei dat hij vertrekt om "op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden". Kash Kheera, managing director van de groep, zei dat Jheeta met "wederzijds goedvinden" was vertrokken.
Bron: talkingretail.com 

Britse GCA-enquête: Verbetering over de hele linie ondanks uitdagend jaar
De 13 retailers die door de Groceries Code Adjudicator worden gereguleerd, zijn hun gedrag ten opzichte van leveranciers in het licht van Covid-19 en Brexit blijven verbeteren, zo blijkt uit de jaarlijkse GCA-enquête. Leveranciers hebben gemeld dat de Britse supermarkten de gedragscode voor de levering van levensmiddelen het best naleven, zelfs beter dan de recordresultaten van 2020.
Bron: gov.uk 

Duitsland: Aldi Nord breidt samenwerking met veganistische producent Lycka uit
De Duitse discounter Aldi Nord breidt het assortiment Lycka-producten uit met veganistische pizza's en chocoladerepen. De retailer heeft het veganistische ijs van de producent al sinds 2020 op promotiebasis in voorraad.
Bron: esmmagazine.com 

Alimentation Couche-Tard neemt meer dan 25.000 teamleden aan in wereldwijd netwerk
Met het begin van de zomer neemt Alimentation Couche-Tard wereldwijd leider in gemak en mobiliteit, meer dan 25.000 mensen aan voor haar meer dan 14.100 Circle K en Couche-Tard supermarkten en klantenservicecentra in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf heeft onder meer vacatures voor klantenservicemedewerkers, assistent-winkelmanagers en winkelmanagers, evenals een groot aantal vacatures in haar klantenservicecentra.
Bron: prnewswire.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven