Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verschuiving Keniaanse telers naar avocadoteelt werpt vruchten af

Zelfhulpgroep Kihoto-Kihumbuini werd in 2014 opgericht om Keniaanse avocadotelers aan de markt te helpen koppelen. De groep, die 32 leden telt, koppelt telers aan bedrijven die tuinbouwproducten exporteren, voor concurrerende markten, zegt voorzitter Francis Njoroge.

Hij heeft 35 Hass-bomen, die hij plantte nadat hij zijn bananen uit de grond had gehaald. De leden van de groep verkopen hun fruit aan Kakuzi Plc, die het exporteert naar de Europese Unie en andere markten. Door de lage koffie- en theeprijzen en de goede exportmarkt voor avocado's hebben veel provinciale telers zich op de vrucht gestort.

"We werken met 3.500 avocadotelers, waarvan velen de Hass-variƫteit verbouwen, voornamelijk in Mt Kenya en North Rift. We hebben ook telers uit Kisii en het westen van het land die fruit leveren aan ons pakhuis," zegt Jonathan Kipruto, assistent general manager van Kakuzi horticulture.

Om fruit aan de firma te verkopen, moet het worden gescreend en voldoen aan de richtlijnen van het Horticultural Crops Directorate (HCD) voor de exportmarkt, en aan die van Kenya Plant Health Inspectorate Services (Kephis).

Bron: farmerstrend.co.ke

Publicatiedatum: