Nieuwe tray-to-tray fruitverpakking wint Afvalfonds Verpakking Award

Albert Heijn en verpakkingsproducent Hordijk zijn in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Afvalfonds Verpakkingen Awards. In de categorie 'verpakkend bedrijfsleven met de meest innovatieve toepassing van recyclaat in een verpakking' wonnen zij de jury-award voor de innovatieve tray-to-tray verpakkingen voor fruit.

Albert Heijn startte dit jaar supermarkt in Nederland met het recyclen van oude PET-bakjes naar nieuwe PET-bakjes, oftewel: tray-to-tray recycling. De eerste verpakkingen die op deze manier hergebruikt worden zijn de verse fruitsalades die sinds afgelopen februari in de winkel liggen.
 
Henk van Harn, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn: "Ik ben ontzettend blij dat wij samen met onze partner Hordijk deze jury-award gewonnen hebben. De ontwikkeling van de tray-to-tray fruitbakken betekent een grote stap richting circulair verpakken en het is fantastisch dat dit ook zo gezien en gewaardeerd wordt."

De Afvalfonds Verpakkingen Awards, die bestaan uit een jury- en een publieksprijs, werden dit jaar voor het eerst georganiseerd. Het doel van de awards is initiatieven en samenwerkingen in de verpakkings- en recyclingketen die een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving te stimuleren en de organisaties erachter in het zonnetje te zetten.

Bron: Albert Heijn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven