Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers Dutch Specials op bezoek bij Van Gelder

Tholen - Een bijzonder gezelschap gisteren bij Van Gelder in Ridderkerk: alle telers van de groep Dutch Specials - een samenwerking tussen telers van bijzondere groenten - waren door Gerrit van Gelder uitgenodigd in het Experience Center om ervaringen met elkaar te delen. Alle telers hadden hun bijzondere producten meegenomen, waar ter plekke door een chef-kok gerechtjes van werden gemaakt.

"De telers van Dutch Specials hebben stuk voor stuk prachtige, unieke producten. Onze missie is om Nederland gezonder te laten eten en meer groenten op het bord te krijgen. Maar dat kan ik niet alleen, door samen te werken kunnen we veel grotere stappen zetten. Met de producten van Dutch Specials kunnen we binnen Van Gelder verder met productontwikkeling en onze missie om een gezonder bord neer te zetten. Het is belangrijk om samen met partners door heel de keten kennis te delen om vooruit te komen", benadrukt Gerrit.


Radijsteler Dennis Grootscholten van Daily Fresh Radish

"Wij brengen telers en klanten met elkaar in verbinding en realiseren de hoogste omloopsnelheid in de markt. Wij hebben klanten in de gehele keten, waar we ook weer informatie van terug ontvangen. Dit is waardevolle informatie voor deze telers om mee te nemen in hun productontwikkeling. Ook de zaadveredelaars nemen we hier nadrukkelijk in mee. Ik denk dat het voor iedereen een vruchtbare bijeenkomst is geweest”.


Sla-teler Chris Noordam van TopKrop

Het levende voorbeeld van de samenwerking was aanwezig in de persoon van Marcel Kers van PlantLab. Dit jaar is door PlantLab flink geïnvesteerd in nieuwe Plant Productie Units (PPU’s) op de productielocatie van de verticale teeltspecialist in Amsterdam, waardoor er op dit moment op een oppervlakte van 2.600 m2 het indoor assortiment van Van Gelder geteeld wordt.


Marcel Kers, Plantlab

“Samenwerken is niet alleen praten, maar ook gewoon doen. Hier hebben we twee PPU’s staan waar we nieuwe producten testen en het proces aan onze afnemers tonen, als we tevreden zijn over de resultaten kan het in Amsterdam op grote schaal worden geproduceerd. Dankzij deze uitbreiding is de productie opgeschroefd naar 3.500 kilo per week.”

Klik hier voor de fotoreportage

Foto's: Daan Sturm

Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk
+31 (0)6 17 94 65 50
gvangelder@vangeldernederland.nl 
www.vangeldernederland.nl