Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse kersenoogst geraamd op 35.000 ton

Hoewel het afgelopen jaar nog gekenmerkt werd door een daling van de oogst als gevolg van de vorst (minder dan 15.000 ton), zou de gemiddelde Franse kersenoogst dit jaar volgens de Cerises de France BOB 35.000 ton gaan opbrengen.

De teelt heeft zich hersteld dankzij het weer, maar vooral ook dankzij een herstructureringsplan voor de sector. "Sinds 2019 werken we aan de ontplooiing van een herstructureringsplan voor de sector, waarvan de steeds veeleisender voorwaarden zijn ontworpen, om tot duurzamere boomgaarden te komen. Dit omvat de herstructurering van boomgaarden en de installatie van insectenwerende netten, het experimenteren met methoden om de oogst veilig te stellen en het verkrijgen van een High Environmental Value-certificaat voor Franse kersenboomgaarden," aldus Alexandra Lacoste, directeur van de BOB Kersen van Frankrijk.


Met 3.200 telers in het land zijn de belangrijkste teeltgebieden de PACA-regio (38 %, 2.700 ha), Auvergne-Rhône-Alpes (32 %, 2.500 ha) en Occitanië (20 %, 1.700 ha).

Voor meer informatie:
AOP Cerises de France
cerises-de-france.fr

Publicatiedatum: