Julien Cremer, Sud ImpEx:

"Er is een grote vraag naar onze Siciliaanse meloenen"

Om meloenrassen met de beste smaak op de markt te kunnen brengen, werkt Julien Cremer, directeur van het Franse Sud ImpEx, sinds twee jaar samen met Barbera International, dat gevestigd is op Sicilië, aan de voet van de vulkaan Etna.

"Op dit moment houden we ons bezig met een meloenras dat wordt geteeld in de regio Licata op Sicilië. De meloenen van dit ras zijn ovaal, hebben een dikke schil en een suikergehalte met een Brixwaarde van 17. Deze Brixwaarde zorgt ervoor dat de meloenen van topkwaliteit, bijzonder aromatisch en zeer smakelijk zijn."

Er wordt alles aan gedaan om de kwaliteit van deze nieuwe meloenen die onder het merk 'Barbera' op de markt worden gebracht, te maximaliseren. "Het seizoen begint eind april en eindigt half juni. Om een optimale smaak en een hoog suikergehalte te kunnen garanderen, worden de meloenen, nadat ze rijp zijn geworden, direct geoogst. Daarnaast wordt een aantal natuurlijke methoden toegepast om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen zo veel mogelijk te kunnen beperken en zowel de meloenen als het milieu te kunnen respecteren. Tot nu toe zijn we blij met het verloop van het huidige seizoen."

Behalve meloenen brengt Sud ImpEx ook de Victoria de Sicilia- en Black Magic-druiven onder het merk 'Barbera' op de markt. "Het zijn mooie trossen, met grote druiven met een goede kleuring. Voor het Victoria-ras uit de regio's Mazzaronne en Canicatti begint het seizoen eind mei en eindigt het half augustus."

Het seizoen van het Siciliaanse ras "Italia" begint midden augustus en eindigt in december.

Sud ImpEx teelt en verhandelt bovendien diverse soorten steenfruit als platte perziken. "We hebben bijvoorbeeld het Samantha-ras. Er is veel vraag naar platte perziken met wit vruchtvlees. Dit jaar is de kwaliteit volgens telers als Marty Fruits op het verwachte niveau en zijn er goede hoeveelheden beschikbaar."

Over Sud ImpEx
Sud ImpEx, gevestigd in het hart van de Pyrénées-Orientales, op de markt van Saint-Charles, is expert op het gebied van de verzending van Spaanse en Franse groenten en fruit. Aanvankelijk gespecialiseerd in Spaanse en vervolgens ook in Franse producten, heeft Sud ImpEx ervoor gekozen het assortiment op de groothandels- en exportmarkt aan te vullen met Champignons Sylvestres (champignons) van topkwaliteit. "We zijn een team van in totaal zeven jonge en dynamische mensen. Vijf van ons werken op kantoor en twee in de voorbereidingsruimte. We zijn altijd op zoek naar nieuwigheden en kwaliteitsproducten, waarmee we ons kunnen onderscheiden van de concurrentie. Bovendien lanceren we zeer binnenkort ons eigen merk 'Terre d'or'."

Voor meer informatie:
Julien Cremer
Sud ImpEx
+33 (0)6 81 29 85 87  
julien.cremer@sudimpex.fr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven