Ron van de Pavert, BrimaPack:

"Export buiten de EU? Bereid je voor"

Zijn eerste zakelijke stappen in Duitsland zette Ron van de Pavert met zijn bedrijf H.J.van de Pavert BV in 2003. Inmiddels verkoopt de eigenaar van BrimaPack in Ulft zijn machines wereldwijd. Uitvoeraangiftes besteedt hij uit aan een douane-expediteur. Diezelfde partij helpt hem ook bij het regelen van exportdocumenten. Zo vertelt hij aan KVK. Zijn advies: "Bereid je voor, zoek vooraf uit waar je aan moet voldoen. Zo voorkom je problemen onderweg."

Voor de verkoop van producten buiten de EU is een aangifte bij de douane nodig in zowel het export- als importland. Producteisen kunnen per land anders zijn. Van de Pavert vertelt hoe zijn bedrijf de export van machines naar landen buiten de EU aanpakt.

Onderzoek de markt
BrimaPack ontwikkelt en maakt verpakkings- en sorteermachines voor groenten als broccoli en ijsbergsla. Met een wereldwijde afzetmarkt moet het bedrijf zich in veel landen verdiepen.

Voor zijn marktonderzoek gebruikt Van de Pavert vooral de kennis van zijn netwerk, waaronder collega-bedrijven en ondernemers binnen de keten, zoals zaadtelers en -leveranciers. Hij heeft sinds de oprichting van BrimaPack in 2006 een uitgebreid internationaal netwerk opgebouwd. "Binnen onze sector communiceren we open met elkaar over producten, prijzen, aanbieders en klanten. Na een kwartier praten heb ik beeld bij 80% van de grote afnemers in een voor mij nieuwe exportmarkt."

Lees het volledige artikel hier op de site van KVK

Voor meer informatie:
BrimaPack 
't Goor 19
7071PB Ulft
T +31 (0) 315 640 731
info@brimapack.com 
www.brimapack.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven