Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telers hebben geen toegang tot zaaigoed

Egyptische munt bereikt laagste punt in vijf jaar

De Egyptische munt daalde woensdag tot 18,71 voor de Amerikaanse dollar, een dieptepunt in vijf jaar, alvorens weer aan te sterken. Dit niveau betekende dat de Egyptische munt op zijn zwakste was sinds 2 februari 2017.

Volgens een artikel van reuters.com lijdt Egypte onder een tekort aan buitenlandse valuta sinds de coronapandemie veel toeristen verjoeg, internationale portefeuillebeleggers fondsen terugtrokken en de oorlog in Oekraïne de importprijzen van grondstoffen opdreef.

Invoerbepalingen van de Centrale Bank
Egyptische importeurs kunnen al bijna drie maanden geen zaaigoed meer krijgen, waardoor veel bedrijven en toeleveringsketens in gevaar komen, aangezien bijna 98% van het zaaigoed dat in het hele land in de land- en tuinbouw wordt gebruikt, wordt ingevoerd.

Zaad is een van de vele producten die vrijwel ontoegankelijk zijn geworden als gevolg van een nieuwe reeks importregels die in februari abrupt werden ingevoerd door de Centrale Bank van Egypte. Deze regels hebben geleid tot een verstoring van de toeleveringsketens die buitenlandse markten verbinden met de telers in het hele land.

Bron: madamasr.com

Publicatiedatum: