Volgens een recente studie kan de consumptie van aardappeleiwit de spiereiwitsynthese in rust en tijdens het herstel na een training sterk verhogen. De studie, gepubliceerd in Medicine & Science in Sports & Exercise, toont aan dat van planten afkomstige eiwitten een sterke spieropbouwende respons kunnen teweegbrengen.

Onderzoekers van de Universiteit van Maastricht in Nederland ontdekten dat het consumeren van 30 gram van aardappel afgeleid eiwitconcentraat na een weerstandsoefening "de spiereiwitsynthese sterk deed toenemen tot niveaus die niet verschilden van de respons na inname van een equivalente hoeveelheid melkeiwitconcentraat".

"De anabole respons op inspanning hangt af van de inspanningsprikkel en de postprandiale toename in circulerende aminozuren," aldus hoofdonderzoeker Luc J.C. van Loon, hoogleraar inspanningsfysiologie en voeding aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum.

"In het algemeen wordt aangenomen dat eiwitten afkomstig van planten minder anabole eigenschappen hebben, vanwege hun lagere verteerbaarheid en onvolledige aminozuurprofiel. Onze resultaten tonen aan dat inname van 30 gram van aardappelen afgeleid eiwit de spiergroei en het herstel in rust en tijdens het herstel na inspanning ondersteunt."

Bron: newfoodmagazine.com
Foto: Dreamstime.com