Eerste editie Future Fruit Forum op de Fruit Tech Campus

De Fruit Tech Campus organiseert op donderdag 7 juli de eerste editie van het Future Fruit Forum, met een special 'Robotics in Fruit'. Tijdens deze middag staat inspiratie en interactie centraal. Robots uit verschillende teelten en voor verschillende werkzaamheden komen aan bod. Het Future Fruit Forum zal plaatsvinden in het nieuwe gebouw van de Fruit Tech Campus.

Future Fruit Forum
Volgens de Van Dale is een forum meer dan alleen het aanhoren van presentaties. Het is een actieve werkwijze waarbij de deelnemers als experts reflecteren op de presentaties. 

Tijdens de Robotics Day zijn er drie rondes met Innovation Labs, waarbij robot bouwers hun oplossing presenteren aan deelnemers. De Innovation Labs zullen verzorgd worden door Priva-Octinion uit België, Fieldwork uit Engeland, Fine Field, Munckhof, Abemec, Hol Spraying Systems en Greefa.

Programma
De middag wordt plenair afgetrapt met een opening ‘State of Robotics in Fruit: waar staan we nu?’ Harrij Schmeitz, directeur van de Fruit Tech Campus, neemt deelnemers mee in een update langs de internationale velden op het gebied van ontwikkeling van robotica in fruit. Wat is de huidige stand van zaken? En waar gaat dit naar toe in de toekomst?

De opening bestaat daarnaast ook uit twee keynotes. Han Fleuren, eigenaar Fruitboomkwekerij Fleuren, geeft een bespiegeling van de mogelijk impact van gerobotiseerd oogsten op de boomgaard van morgen. Gevolgd door de vraag wat een robot nou eigenlijk mag kosten? Evert Tijssen, directeur, accountant & coach voor ondernemers van Tijssen Accountants, maakt een eerste berekening op de sigarendoos en gaat in op de financiële impact voor een bedrijf.


Foto: Hol Spraying Systems

Winnaar Fruit Tech Campus Innocation Award publieksprijs 2021

Innovation Labs
Na het plenaire deel vinden de verschillende 'Innovation Labs' plaats. In elk van deze sessies staat een andere robot centraal. Robots die aardbeien, frambozen, blauwe bessen en hard fruit plukken. Daarnaast robots voor werkzaamheden in de open teelt, maar ook gerobotiseerd spuiten en verpakken. Deelnemers krijgen in deze interactieve sessies onder andere de gelegenheid om vanuit het teeltperspectief mee te denken met de ontwikkelingen van robotbouwers.

De afsluitende keynote 'The Future of Robotics in Fruit' stelt dat dit pas het begin is. Maar 'what’s next'? Roel Steenbergen, Technical Innovation Manager bij Rabobank, gaat in op de nieuwste trends in technologie en wat deze betekenen voor onderneming en ondernemer. Afsluitend zal er een netwerkborrel plaatsvinden.

Young Fruit Pro BBQ
Aansluitend wordt er in de avond een BBQ georganiseerd voor Young Fruit Pro’s, jonge telers en geïnteresseerden in de sector onder de 35 jaar. Dit is gratis voor deelnemers van het Future Fruit Forum (<35 jaar).

Locatie
Het Future Fruit Forum zal plaats vinden op het nieuwe campusterrein in Geldermalsen. Zowel in het hoofdgebouw de 'Innocation Hub', als de naastgelegen Nishut.

Voor meer informatie of aanmelden:
Fruit Tech Campus
office@fruittechcampus.nl 
www.fruittechcampus.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven