Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inhaalslag na opheffing coronabeperkingen

Vrachtvolume zee- en luchthaven Shanghai terug op 90% capaciteit

Na twee maanden van een strenge Covid-lockdown heeft Shanghai eindelijk het licht op groen gezet voor een algemene hervatting van de activiteiten, en dat gebeurt in een recordtempo. Het vrachtvolume van zee- en luchthavens, de belangrijkste maatstaf voor het herstel van het internationale handels- en productiecentrum in de delta van de Yangtze-rivier, is binnen een week aanzienlijk gestegen tot 90% van het niveau van vóór de epidemie.

De stad begon op 1 juni weer normaal te functioneren. Fabriekseigenaren, handelaren en logistieke dienstverleners maakten zich op voor een razendsnelle productie, zelfs tijdens de vakantie van het Drakenbootfestival, en verwacht werd dat het verzendvolume in de volgende één à twee weken een nieuwe piek zal bereiken.

Wat de scheepvaart betreft, bedraagt de dagelijkse containeroverslag van de haven van Shanghai, de grootste ter wereld, sinds juni meer dan 119.000 TEU. Het dagelijkse volume van de uitvoeraangifte van Shanghai's Yangshan Haven is gestegen tot 11.000 orders, een stijging van meer dan 50 procent, een aanzienlijke sprong vergeleken met de 7.000 orders tijdens de lockdown van de stad.

Bron: globaltimes.cn
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: