België: Colruyt start met thuisleveringen

E.Leclerc en Carrefour presteerden het beste in recentste Kantar-gegevens voor Frankrijk
Rivalen E.Leclerc en Carrefour presteerden het best op de Franse levensmiddelenmarkt in de periode van 18 april tot 15 mei, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Kantar. E.Leclerc rapporteerde een stijging van het marktaandeel met 0,2 procentpunt in de P5-periode, dankzij de prestaties van zijn winkelnetwerk, terwijl aanzienlijke media-investeringen het marktaandeel van de retailer ook hebben verhoogd. Carrefour zette zijn goede lijn voort met een stijging van 0,2 procentpunt in de periode, waarbij zijn Carrefour-, Carrefour Market- en Carrefour Proximity-kanalen alle een 'dynamische' prestatie lieten zien, aldus Kantar.
Bron: esmmagazine.com 

België: Colruyt start met thuisleveringen
De Belgische supermarktketen Colruyt heeft aangekondigd boodschappen te gaan bezorgen bij klanten in Antwerpen en Brussel. De Belgische marktleider biedt momenteel enkel afhalingen aan in winkels. De Colruyt Groep kondigt aan verder te investeren in winkels in België, Frankrijk en Luxemburg, maar ziet vooral potentieel in de grote steden. "We hebben een kleiner marktaandeel in stedelijke gebieden, dus daar willen we ons nu op richten om zo snel mogelijk een inhaalslag te maken," zei Jo Willemyns tijdens een strategische update.
Bron: retaildetail.eu 

1 op 3 Britten stapt graag over naar andere supermarkt vanwege slechte online service
Supermarkten die er niet in slagen om intuïtieve, snelle en effectieve on-site zoek- en click-and-collect opties op hun website aan te bieden, lopen het risico om klanten in de winkel te verliezen, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Algolia. Uit het onderzoek van Algolia, dat bestond uit een nationaal representatieve steekproef van 2.000 Britse shoppers van 16 jaar en ouder, bleek dat 29% van de shoppers zou overwegen over te stappen van hun gebruikelijke supermarkt naar een andere als die een betere online zoekfunctie zou bieden. 
Bron: grocerygazette.co.uk 

Roemeense food retail verwacht omzet van € 30 mld in 2021
De binnenlandse omzet van de foodretail kan in 2021 meer dan € 30 mld bedragen tegen de achtergrond van een oplopende consumptie, maar ook van een verhoogde inflatiedruk, zo blijkt uit een KeysFin-enquête. "De omzet van de foodretail steeg met bijna 10% ten opzichte van 2019 en lag 97% boven het cijfer van 2011. Voor 2021 gaan de analisten van KeysFin ervan uit dat de drempel van € 142 mld zal worden overschreden, gelet op de stijgende consumptie en de verhoogde inflatiedruk," aldus het document.
Bron: Agerpres via agroberichtenbuitenland.nl 

VK: Asda breidt bezorgdeal met Uber Eats uit
Asda heeft zijn samenwerking met Uber Eats voor de bezorging van levensmiddelen uitgebreid met 88 winkels in het Verenigd Koninkrijk. Asda zegt dat het nu op 405 verschillende plaatsen bezorging in slechts 30 minuten kan aanbieden via Uber Eats. De supermarkt ontwikkelt ook zijn bezorgmenu's en biedt naast individueel gekochte artikelen ook bundels aan zoals een "vegan stock-up" en een "breakfast fry-up".
Bron: talkingretail.com 

Ierland: Tesco moet verkooppunt Joyce's familie Oranmore verkopen om aankoop andere winkels te voltooien
Tesco moet de vestiging van Joyce's Supermarket in Oranmore verkopen om de aankoop van de rest van de keten te kunnen afronden, zo heeft de Competition and Consumer Protection Commission (CCPC) bepaald. Tesco heeft zich er juridisch toe verbonden de Joyce's Supermarkt in Oranmore, Co Galway, als going concern van de hand te doen aan een geschikte koper, die de goedkeuring van de CCPC zal krijgen, aldus de toezichthouder.
Bron: independent.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven