Laatste zendingen Turkse appelen komen in Indiase havens aan

"Dit jaar waren wij de derde grootste exporteur van Turkse appelen naar de Indiase markt"

Het Turkse appelseizoen nadert haar einde. Eén exporteur, die zijn appelen voornamelijk naar India exporteert, vertelt dat hij zijn export dit jaar uit heeft weten te breiden en van plan is om de export volgend jaar nog verder op te schalen. Het bedrijf heeft in nieuwe technologieën geïnvesteerd om volgend seizoen nog grotere aantallen langwerpige appelen te kunnen verladen. 

"De laatste schepen komen momenteel in Indiase havens aan, waarmee er een einde is gekomen aan het Turkse appelseizoen," zo zegt Alper Kerim, eigenaar van Demir Fresh Fruits (DFF). "Het Turkse appelseizoen loopt ten einde. Dit betekent dat de laatste appelen de Indiase markt over een paar dagen zullen bereiken. Zodra dit seizoen voorbij is, beginnen we alweer aan de voorbereidingen voor het volgende seizoen, dat eind augustus naar verwachting van start gaat. Demir Fresh Fruits exporteerde in het seizoen 2020-2021 238 containers appelen naar India. Dit seizoen hebben we dit aantal verhoogd tot 310 containers. Volgend jaar hopen we minimaal 500 containers appelen naar deze markt te verladen. Dit zal mogelijk zijn dankzij ons nieuwe pakstation, dat de grootste capaciteit van heel Turkije heeft."

Hoewel er behoorlijk wat concurrentie op de Indiase markt is, heeft DFF volgens Kerim voordeel van het feit dat het nog altijd appelen op voorraad heeft wanneer het Iraanse appelseizoen afgelopen is. "Als het gaat om de populariteit van appelrassen dan komt Red Delicious overduidelijk als winnaar uit de bus, maar rassen zoals Pink Lady, Fuji en Granny Smith zijn ook erg in trek bij Indiase consumenten. Onze voornaamste concurrent in deze regio is Iran. De appelvoorraden in dit land raken echter eerder uitgeput dan die van ons. Vanaf maart kunnen we hiervan profiteren. Dit jaar waren we de derde grootste appelexporteur naar de Indiase markt."

Demir Fresh Fruits heeft in nieuwe machines geïnvesteerd om haar exportdoelstelling van 500 containers voor volgend seizoen te kunnen verwezenlijken. "We nemen een nieuw pakstation in gebruik, waar dagelijks acht containers appelen kunnen worden verwerkt. Dit houdt in dat we wekelijks minimaal 50 containers per week kunnen verpakken. We hebben flink geïnvesteerd in dit proces en kunnen niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Ons pakstation is uitgerust met de modernste verpakkingsapparatuur. Het geautomatiseerde Optiscan-sorteersysteem zal ons in staat stellen om klasse II appelen te verwijderen, zodat de kleuringspercentage van het fruit exact beantwoordt aan de eisen van onze klanten. Naast deze nieuwe technologie is het feit dat we nu ook langwerpige appelen kunnen verladen een andere belangrijke mijlpaal. De vraag naar dit type appel is namelijk enorm in India," zegt Kerim tot slot. 

Voor meer informatie: 
Alper Kerim
Demir Fresh Fruits
+90 532 514 2080
alper@dff.com.tr   
www.dff.com.tr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven