Curator werkt aan schikking

Er staat nog 1 factuur open voor door Hartman geleverde groenten in 2017

Er staat nog altijd één factuur open voor in 2017 geleverde paprika's en tomaten door het failliete kasgroentenbedrijf A.C. Hartman uit Sexbierum. De curator werkt aan een schikking. De debiteur stelt op basis van Duits recht dat de vordering verjaard is. Dat blijkt uit het elfde faillissementsverslag dat onlangs is gepubliceerd. In hetzelfde verslag staat ook vermeldt dat één andere debiteur heeft aangetoond de geleverde paprika's en tomaten in 2017 al te hebben betaald. 

In verslag nummer tien werd er al melding van gemaakt dat bijna 95.000 euro voor in 2017 geleverde vruchtgroenten was opgehaald. Het totale gefactureerde bedrag waarvoor de curator alsnog betaling binnen probeert te halen bedraagt ruim 2 ton. Het bedrag valt onder het pandrecht van de pandhouder. Het hierboven al betaalde bedrag kan bij die ruim twee ton weggestreept worden. Het bedrag is gecrediteerd. 

Emissieboete
De zaak van Hartman tegen de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) loopt nog altijd. Datzelfde geldt voor boekenonderzoek door de Belastingdienst.

Over de emissiezaak schrijft de curator dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een mondelinge behandeling wil houden. Een datum is nog niet bekend. 

De emissieautoriteit verlangt van de curator dat vanuit de boedel 4.162 emissierechten in worden geleverd op straffe van een bestuurlijke boete van 416 duizend euro. 

Een bezwaar van de curator in deze zaak, waarin het failliete bedrijf een emissieboete dreigt te krijgen, is in oktober 2021 afgewezen. Begin december 2021 heeft de curator beroep ingesteld tegen het besluit van de NEa. Die autoriteit heeft begin februari 2022 gereageerd op het beroepsschrift van de curator. Die reactie is door de curator onderzocht. Over de uitkomsten schrijft de curator in verslag nummer elf niets.

In de crediteurenlijst (met daarop 120 crediteuren) en het bedrag van inmiddels ruim 18 miljoen aan concurrente crediteuren is in de afgelopen verslagperiode niets gewijzigd. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven