Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers opgelucht door recente regenval

De recente forse regenval van de laatste dagen maakt niet iedereen even vrolijk, maar voor een groot deel van de landbouwsector is het een grote opluchting. Volgens boerenbelangenvereniging ZLTO is de waterstand weer redelijk goed op niveau en zijn de oogsten niet langer in gevaar. 

"Met de regen van de afgelopen dagen zijn we enorm blij. Bij ons is ongeveer 25 millimeter gevallen. Dat is mooi, want twintig millimeter is het minimale wat we nu nodig hadden. Het is nu gewoon prima, het groeit mooi. Zeker de aardappelen groeien goed", vertelt akkerbouwer Jan ten Cate aan Omroep Zeeland. Toch houdt ook Ten Cate een slag om de arm: "Als het nu een week droog blijft, zijn we volgende week weer aan het beregenen." 

"Hier staat een blije boer. Onze nachtrust is weergekeerd, want het beregenen deden we 's nachts vanwege de verdamping", zegt akkerbouwer Ralph Hack tegen Omroep Brabant. "En dan moet je nogal eens uit bed om de machine te verplaatsen. Het waren soms korte nachten." Al houdt ook hij wel een slag om de arm. "De oogst is pas gered als hij in de schuur ligt." 

Publicatiedatum: