Anne-Claire Sans benoemd tot McCains nieuwe Directeur Duurzaamheid voor Europa

McCain, de Canadese wereldleider op het gebied van diepgevroren aardappelproducten, heeft onlangs de benoeming van Anne-Claire Sans als directeur Duurzaamheid Europa aangekondigd.

Vanuit deze nieuwe rol is Anne-Claire Sans voortaan verantwoordelijk voor de uitvoering van de ambitieuze routekaart van McCain op het gebied van duurzaamheid. Als belangrijke speler binnen de voedingsindustrie, die al 50 jaar in Europa aanwezig is en sterke lokale wortels heeft, heeft McCain in 2021 opnieuw bevestigd zich op de lange termijn te willen inzetten voor meer duurzaamheid binnen de voedselproductie en -verwerking. Om deze ambitie waar te maken, heeft McCain een Planet Friendly Food-programma opgesteld rond de volgende vier thema's: 'duurzame landbouw', 'optimaal gebruik van de hulpbronnen', 'voeding van topkwaliteit' en 'welvarende gemeenschappen'. Frankrijk, het land van waaruit de Europese activiteiten van McCain plaatsvinden en McCains grootste markt in Europa, is gekozen als proefland voor dit programma in Europa met als doel om de positieve impact van McCain in het land te versnellen.

Anne-Claire Sans zal belast zijn met de coördinatie van de uitvoering van de verschillende projecten binnen de 6 productievestigingen (3 in Frankrijk, 2 in de Benelux en 1 in Polen) en met de 2.300 werknemers en 1.500 partnertelers.

"In Europa doet McCain al enkele jaren ambitieuze toezeggingen op het gebied van duurzaamheid: deze toezeggingen zijn nu structureel geïntegreerd in onze bedrijfsstrategie. Anne-Claires achtergrond is een onmiskenbare troef om de implementatie van onze routekaart In Europa te kunnen versnellen en ons als leider te kunnen blijven positioneren," aldus Julien Tomei, Vicepresident Sales en Marketing CE van McCain.

Anne-Claire Sans begon haar carrière bij de McCain Group in 2015 waar ze verschillende functies bekleedde binnen de afdeling Verkoop  en Regio's (Europa, VK, Noord-Amerika). Meer recentelijk was Anne-Claire Sans verantwoordelijk voor verschillende duurzaamheidsprojecten wereldwijd, zoals het betrekken van hernieuwbare energie bij het productieproces, het verminderen van de CO2-uitstoot en het bepalen van het beleid inzake verantwoorde aankopen.

Anne-Claire Sans heeft een master in Agro-Food Production Engineering, behaald aan het Institut Supérieur d'Agriculture de Lille (2014) en een master in International Marketing van het Institut du Marketing et du Management de la Distribution de Roubaix (2014).

Voor meer informatie:
mccain.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven