Valérie Guéguen en Agnès Dréau, Jacob:

"De Ruby Breizh-tomaten zijn interessant voor de Duitse en Britse markt"

De Franse exporteur Jacob brengt dit jaar voor het eerst Ruby Breizh-tomaten op de markt. Dit ras olivine trostomaten heeft eigenschappen die snel de interesse van de Duitse en Britse consumenten zouden kunnen wekken. "Elke tros heeft 5 of 6 tomaten. In vergelijking met andere trostomaten heeft de Ruby Breizh een meer uitgesproken smaak, is de kleur van het vruchtvlees zeer intens en is deze niet erg sappig", vertelt Agnès Dréau van de afdeling Innovatie en Kwaliteit bij Jacob. "Dit is vooral handig voor de bereiding van sandwiches of hamburgers. Het ras kan dus echt interessant zijn voor landen waar de consumptie van sandwiches en hamburgers deel uitmaakt van de cultuur, zoals het geval is in Duitsland en Engeland," voegt Commercieel Directeur bij Jacob Valérie Guéguen eraan toe.

Louis Jacob heeft bovendien besloten om dit vergeten ras opnieuw te introduceren op de Franse retailmarkt voor voorverpakte producten of voor de drive-thru dankzij de kartonnen bakjes van Sofrupack voor grootschalige afzet. "Voor dit ras werken we samen met Rijk Zwaan."

Dit jaar voor het eerst geteeld door Prince de Bretagne
Ruby Breizh-tomaten worden al enkele jaren in België geteeld, maar Jacob heeft besloten de tomaten dit jaar voor het eerst ook exclusief te laten telen door Prince de Bretagne. "We verzenden en exporteren groenten en fruit van Prince de Bretagne. Hoewel we ook aardbeien, kool, enkele vergeten groenten en artisjokken verhandelen, blijft het verhandelen van tomaten onze kernactiviteit. We zien onszelf als specialisten op het gebied van tomaten en leiders op het gebied van de afzet ervan. We wilden meteen de Ruby Breizh, ons eigen merk aanbieden. Het merk staat garant voor het feit dat het streng geselecteerde tomaten aanbiedt, verpakt in kartonnen bakjes die voldoen aan de eisen van de Franse AGEC-wet." De rest van de opbrengst zal onder het merk Prince de Bretagne worden verhandeld in verpakkingen van 6 kg.

Het Ruby Breizh-seizoen is begin april van start gegaan en loopt nog tot eind oktober. De piek van het seizoen zal binnen een paar weken worden bereikt. "Tegen die tijd zullen we 33 pallets per week kunnen aanbieden. Dit jaar testen we het ras op de markt. Als de feedback positief is en de vraag goed, zoals we verwachten, zullen we onze teeltplannen voor volgend jaar gaan organiseren. Het telen van de Ruby Breizh-tomaten zal geen enkel probleem opleveren. De telers zijn zeer geïnteresseerd in het tekenen van de teeltcontracten."

Behalve Ruby Breizh-tomaten brengt Jacob in de zomer een hele reeks andere tomaten en aardbeien op de markt en in de winter kool, vergeten groenten en artisjokken, zowel in Frankrijk als in andere Europese landen.

Voor meer informatie:
Valérie Guéguen
Commercieel Directeur
Jacob
Tel: +33 6 23 50 04 92
valerie@jacobsa.fr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven