McCain kondigt nieuwe 'Farm of the Future' in Zuid-Afrika aan

McCain Foods heeft plannen onthuld voor de komst van een tweede Farm of the Future in Zuid-Afrika in een poging haar CO2-uitstoot te verlagen en de impact van klimaatverandering aan te pakken. 

McCain heeft twee locaties in Zuid-Afrika op het oog, bestaande uit 465 hectare geïrrigeerd land en 90 hectare dryland, waarvan zij op 125 hectare jaarlijks aardappelen zal poten voor consumptie in het land. Het bedrijf zal zich richten op het verbeteren van de productiviteit, waarbij er prioriteit zal worden gegeven aan de bodemgezondheid, efficiënt watergebruik, het beperken van de toepassing van chemische gewasbeschermingsmiddelen en het behoud van de biodiversiteit. Het nieuws komt na de aankondiging van de eerste Farm of the Future vorig jaar, die zich in het Canadese Florenceville, New Brunswick bevindt. 

McCain is van plan om tot 2025 drie Farms of the Future te openen in verschillende regio's ter wereld. Dit plan maakt onderdeel uit van McCains inspanningen om tegen 2030 geheel over te schakelen op regeneratieve teeltmethoden.

McCain-CEO Max Koeune legt uit dat het Farms of the Future-project van levensbelang is voor de verduurzaming van het wereldwijde voedselsysteem. "We bevinden ons op een cruciaal moment. De druk waaronder mondiale toeleveringsketens momenteel gebukt gaan, laat zien hoe kwetsbaar we zijn en dat ons voedselsysteem getransformeerd moet worden om opgewassen te zijn tegen de uitdagingen die deze eeuw zal brengen."

"Als we de manier waarop we telen niet aanpassen dan zal de wereldwijde voedselvoorziening leiden tot een verhoging van 87% van de CO2-uitstoot. De gevolgen hiervan zijn verontrustend en we willen dan ook niet dat het zover komt. Telers staan hierbij in de frontlinie. Zij worden immers dagelijks herinnerd aan de impact ervan, bijvoorbeeld in de vorm van extreme weersomstandigheden die hun oogsten verwoesten. Door samen te werken kunnen we zeker stellen dat zowel McCain als haar telers ook de komende generaties hun activiteiten voort kunnen zetten."

De Farm of the Future in Afrika biedt mogelijkheid om jaarlijks verschillende gewassen te telen, te innoveren op het gebied van irrigatietechnologie en om te leren gaan met door de bodem overgedragen plagen en ziekten. Dit maakt het de ideale locatie om kennis te delen met andere delen van de wereld, zoals China, India, Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Brazilië en Colombia. 

Alle aardappelen die op de Farm of the Future Africa worden geteeld zullen tot diepvriesfrites en andere diepgevroren aardappelproducten voor Zuid-Afrikaanse consumenten worden verwerkt.  

De Farm of the Future in Canada levert na één jaar al goede resultaten op. Zo werd het mestverbruik op de locatie al met 16% verminderd ten opzichte van andere McCain-telers in de regio. De verlaging heeft met name betrekking op stikstof en fosfor en maakt dat de uitstoot van broeikasgassen met ongeveer 2% wordt teruggedrongen. 

Voor meer informatie:
mccain.ca
Twitter: @mccainfoods
Instagram: @mccaincanada


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven