Spaanse DIA breidt bezorgdienst uit naar alle steden aan de Spaanse kust

Kroatische Studenac breidt netwerk uit tot ruim 1.000 winkels dankzij overname Trgovina

Britse consumenten sneden in mei het sterkst in hun uitgaven  sinds de Covid-lockdown van 2021
Britse consumenten hebben te maken met een hoge inflatie en sneden in mei het sterkst in hun uitgaven sinds de lockdown in het voorjaar van 2021, zo blijkt uit een nieuwe enquête. Het British Retail Consortium (BRC) laat weten dat de totale retailuitgaven 1,1% lager waren dan het jaar daarvoor, wat neerkomt op de sterkste daling sinds januari vorig jaar en een versnelde toename van de terugval van 0,3% in april.
Bron: esmmagazine.com 

Kroatië: Studenac passeert grens van 1.000 winkels door overname Lonia 
De Kroatische retailer Studenac heeft de overname van haar rivaal Lonia Trgovina afgerond. Het bedrijf voegt hiermee 300 winkels aan haar bestaande netwerk toe en verstevigt haar positie als Kroatische retailketen met het grootste aantal filialen. De retailer zag het aantal winkels de afgelopen drie jaren bijna verdrievoudigen. Met deze overname stijgt het totaal aantal werknemers naar meer dan 5.500.  
Bron: esmmagazine.com 

Griekenland: Nikos Lavidas benoemd tot nieuwe brand president van Alfa Beta Vassilopoulos
Nikos Lavidas is met ingang van 20 augustus benoemd tot nieuwe brand president van de Griekse supermarktketen Alfa Beta Vassilopoulos (‘Alfa Beta’). In zijn nieuwe rol zal Nikos het Delhaize-merk Alfa Beta gaan leiden, dat onderdeel vormt van de CSE-regio van Ahold Delhaize Europa en Indonesië. Nikos zal rapporteren aan Jesper Lauridsen, de COO van Ahold Delhaize in de CSE-regio en tevens brand president van Albert in Tsjechië.  
Bron: aholddelhaize.com 

VK: Salaris Sainsbury-CEO verdrievoudigd tot €4,5 mln terwijl het bedrijf de roep om leefbare lonen negeert
Sainsbury heeft onthuld dat haar CEO, Simon Roberts, het voorbije boekjaar een salaris van €4,5 mln kreeg uitbetaald terwijl de oproepen van grote investeerders voor leefbare lonen voor alle winkelmedewerkers werden afgewezen. Het salaris van Roberts verdrievoudigde in één jaar tijd bijna van €1,5 mln in 2021, toen hij tegen de achtergrond van de coronapandemie een bonus in de wacht sleepte, zo blijkt uit het jaarverslag van de supermarktketen. 
Bron: theguardian.com 

Spanje: DIA breidt netwerk voor online bezorgdiensten uit
De Spaanse retailketen DIA breidt haar bezorgdienst uit naar alle steden aan de Spaanse kust, van Girona tot Huelva, waarmee zij meer dan 5 mln nieuwe klanten bereikt. De retailer maakte dit nieuws bekend aan de start van een naar verwachting druk vakantieseizoen. 
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven