GRIMME UK en Haith onthullen visie op optisch sorteren

GRIMME UK en Haith hebben hun nieuwste grote gezamenlijke project onthuld: een innovatieve mobiele optische sorteermachine.
De nieuwe PRO Sort is ontworpen om de verwijdering van stenen, kluiten en vreemde voorwerpen uit aardappelen te automatiseren en telers te helpen het hoofd te bieden aan een tekort aan arbeidskrachten.Het hart van de PRO Sort is een TOMRA 3A optische sorteermachine die tot 100 ton per uur kan verwerken met een hoge mate van nauwkeurigheid.

De TOMRA 3A maakt gebruik van Neas Infra-Red multispectrale sensoren voor een onbelemmerde beoordeling van elk object "dat voorbij komt", waarbij naadloos onderscheid wordt gemaakt tussen aardappelen en vreemd materiaal. Naast afval kunnen de kleurensensoren van de 3A ook groene aardappelen detecteren, die net als het afval aan het einde van de transportband worden verwijderd door intelligente vingeruitwerpers.

Aangezien de PRO Sort een modulaire eenheid is, kan deze zowel voor de vollegrond als op het teeltbedrijf worden gebruikt en gemakkelijk in een nieuwe of bestaande sorteerlijn worden geïntegreerd.

"We hebben de PRO Sort ontwikkeld als antwoord op het toenemende aantal telers dat het moeilijk vindt om mensen te vinden voor het sorteren en binnenhalen van hun oogst voordat deze naar de opslag gaat of aan de bewerkers wordt geleverd," zegt Duane Hill, algemeen directeur van Haith. "We hebben een bewezen staat van dienst in de ontwikkeling van innovatieve mobiele was- en sorteerapparatuur en omdat we de TOMRA 3A in veel van onze sorteerprojecten hebben geïntegreerd was het logisch om hem in het hart van deze eenheid te plaatsen."

Door als partners samen te werken aan de ontwikkeling van de PRO Sort, hebben Haith en GRIMME ervoor gezorgd dat de nieuwe eenheid kan worden gebruikt in combinatie met de GRIMME RH-ontvangsttrechter voor het overbrengen van aardappelen naar de opslag en de GRIMME Cleanloader.

"Onze samenwerking met Haith draait om het ontwikkelen van complete oplossingen die onze klanten helpen dingen beter te doen," zegt Patrick Graf Grote van GRIMME UK. "De PRO Sort is een perfect voorbeeld van dit streven. We hebben een oplossing ontwikkeld die telers zowel tijd als geld zal besparen en hen in staat zal stellen efficiënt te werken, ondanks het alom gemelde tekort aan arbeidskrachten. De PRO Sort kan worden gebruikt als een stand-alone machine, gecombineerd met onze ontvangsttrechter en CleanLoader, of eenvoudig worden toegevoegd aan een Haith-lijn. Na met verschillende klanten te hebben gesproken over de PRO productlijn, zijn we ervan overtuigd dat deze zeer goed zal worden ontvangen en dat de demonstratiedagen later in het jaar zeer populair zullen zijn."

Telers die de PRO Sort in actie willen zien of er meer over willen weten vóór de demonstraties in het najaar, kunnen contact opnemen met Haith of GRIMME via 01302 831 911 / sales@haith.co.uk of 01205 822 300 /sales@grimme.co.uk.

Voor meer informatie:
haith.co.uk 
grimme.com/uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven