Pieter de Ruiter, 4Fruit Company:

"Verkoop meloenen en steenfruit kan wel wat schwung gebruiken"

Tholen - "De omslag van het weer heeft de verkoop van meloenen en watermeloenen ook figuurlijk in een ander daglicht gezet," constateert Pieter de Ruiter van 4Fruit Company uit Ridderkerk. "Er zijn weliswaar niet gek veel meloenen in Spanje, maar het weer is koopman op de meloenenmarkt."

"We proberen de prijzen zo goed en kwaad als het gaat in stand te houden, maar je krijgt nu toch wel met afbestellingen te maken en dan staat er ineens toch weer wat meer handel dan je vooraf verwacht", vervolgt de importeur. "Nu waren de meloenen ook uitzonderlijk duur, maar dat was ook niet helemaal gezond. Eigenlijk waren de meloenen te duur voor een vlotte verkoop."

"Ook ander steenfruit is er minder, maar ook die verkoop mist momenteel wat schwung. Het steenfruit valt maattechnisch vrij klein en de verkoop wil niet erg. Daarbij komt dat alle kosten die er met de import gepaard gaan de handel er ook niet aangenamer op maken. Alleen transportkosten vanuit Spanje zijn al met 40-45 euro per pallet gestegen."

Voor meer informatie:
Pieter de Ruiter
4 Fruit Company
Handelsweg 30
2988 DB Ridderkerk
Tel. 0180 641902
pr@4fc.nl
www.4fruitcompany.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven