Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse avocadovereniging sluit aan bij Mondiaal Pact van de VN

Duurzame teelt staat centraal op de Agenda 2030 van de Verenigde Naties en wordt beschouwd als een fundamentele stap om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) en in het bijzonder doelstelling twee, Geen Honger, te bereiken. Om duurzaam te zijn, moet de teelt voldoen aan de behoeften van de huidige en toekomstige generaties, terwijl ook winstgevendheid, milieugezondheid en sociale en economische rechtvaardigheid moeten worden gewaarborgd.

Om bij te dragen aan de verwezenlijking van deze doelstellingen, werd de Mexicaanse Vereniging van Telers en Verpakkers van Exportavocado’s (Apeam) twee jaar geleden vrijwillig lid van het Mexicaanse netwerk voor het Mondiaal Pact van de VN, dat toezicht houdt op de toepassing van de SDG's van de VN.

Apeam is ervan overtuigd dat een betere wereld mogelijk is, maar alleen als we ons allemaal verenigen en samenwerken. De vereniging wil een drijvende kracht zijn achter de duurzaamheid van de Mexicaanse avocadosector. Het heeft daartoe een comité opgericht om een strategisch duurzaamheidsplan te ontwikkelen, dat zich richt op twee hoofddoelstellingen: bosbehoud en waterzorg.

Het bosbehoudproject begon met een studie, die de titel Groene Agenda draagt, om inzicht te krijgen in de huidige staat van de bossen in de avocadoteeltgebieden. De studie heeft geleid tot het ontwerp van strategieën voor het herstel en het behoud van de bossen. Zo werden onder meer herbebossingsdagen georganiseerd.

Het instandhoudingsproject omvat ook de samenwerking met regionale plantgezondheidsinstanties voor de implementatie van waarschuwingsstrategieën. Er worden regelmatig rapporten opgesteld die aan alle gemeenten in de teeltgebieden worden overgemaakt.

Ongeveer 61% van de avocadoboomgaarden in de staat Michoacán zijn afhankelijk van natuurlijke en seizoensgebonden irrigatie. Nog eens 36% gebruikt hightech duurzame irrigatie, zoals druppelirrigatie en microsproeiers. Dat betekent dat 97% van de avocadoboomgaarden in de regio voornamelijk duurzame irrigatiepraktijken toepassen.

Sinds 2021 heeft Apeam de gerealiseerde stappen in zijn duurzaamheidsplan transparant gemaakt via verschillende communicatiekanalen: aguacatesparasiempre.com en Avo Sostenible, de eerste podcast over duurzaamheid in de avocadosector, beschikbaar op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.

Voor meer informatie:
APEAM
Tel.: +52 452 503 3000
oficina@apeamac.com
www.apeamac.com

Publicatiedatum: