VK: Klanten dreigen Tesco te boycotten vanwege gezichts- en handpalmbetalingen

Britse supermarktgroep Sainsbury's stemt over loonkostencrisis voor werknemers
Aandeelhouders van Sainsbury's mogen volgende maand tijdens de jaarvergadering stemmen over een resolutie waarin het op een na grootste Britse supermarktconcern wordt opgeroepen om al zijn werknemers tegen juli 2023 het zogeheten reëel leefbare loon uit te betalen. Verantwoord- beleggen-groep ShareAction, die de indiening van de resolutie in maart coördineerde door een beleggerscoalitie die Legal & General en Nest omvat, zei dat de onderhandelingen met Sainsbury's een impasse bereikten en de resolutie zou zeker tot een stemming op de vergadering van 7 juli.
Bron: reuters.com 

VK: Publiek slaat voorraden in om vier dagen Jubileumfeest te vieren
Te oordelen naar de vroege omzet voorspelde Tesco dat het tijdens de vierdaagse vakantie meer dan 1 mln ijsbergsla en bijna 900.000 pakjes plantaardige worst en hamburgers zou verkopen.
Bron: tescoplc.com 

Frankrijk: Carrefour vol vertrouwen in 2022 ondanks toenemende uitdagingen
Carrefour ziet 2022 met vertrouwen tegemoet nu het werkt aan een nieuwe strategie die de Franse retailer in staat zal stellen de digitale expansie te intensiveren en veerkrachtiger te zijn te midden van een steeds onzekerder wordende omgeving, aldus zijn baas. Carrefour, dat er vorig jaar niet in slaagde zich te binden aan het Canadese Couche-Tard en het Franse Auchan, beschikt over de financiële middelen om uit te breiden als een zelfstandige onderneming, vertelde voorzitter en CEO Alexandre Bompard aan de aandeelhouders.
Bron: reuters.com 

Jumbo België opent vierde winkel in Oost-Vlaanderen
Retailer Jumbo zet zijn expansie in Oost-Vlaanderen voort met de opening van zijn vierde winkel in de regio en zijn 20ste in totaal in België. De nieuwe winkel, die op 1 juni werd geopend, bevindt zich aan de Brakelsesteenweg 229 in Ninove, ten westen van Brussel. "De winkel is echt een pareltje geworden," zegt filiaalmanager Nico Dewaele. "Onze klanten kunnen er niet alleen rekenen op een ruim assortiment verse en lekkere producten, ze kunnen er ook genieten van een aangename winkelomgeving."
Bron: esmmagazine.com 

VK: Klanten dreigen Tesco te boycotten vanwege gezichts- en handpalmbetalingen
Tesco gaat naar verluidt begin volgend jaar biometrische betaalmethoden, waaronder gezichts- en handpalmherkenning, invoeren bij de kassa. Volgens sommige berichten zal Tesco's grootste supermarkt in het Verenigd Koninkrijk met deze stap afstappen van contante betalingen en kaartbetalingen, terwijl andere suggereren dat deze helemaal niet meer zullen worden geaccepteerd. Veel consumenten staan huiverig tegenover de technologie en zien het als een stap in de richting van een cashloze maatschappij. Er wordt echter algemeen aangenomen dat biometrische herkenningssoftware, die authenticatie op basis van fysieke kenmerken mogelijk maakt, zou leiden tot kortere wachtrijen, hygiënischer zou zijn dan het intikken van een pincode en beduidend minder fraudegevoelig is.
Bron: grocerygazette.co.uk 

Amazon CEO voor Wereldwijde Consumenten Dave Clark neemt ontslag
Dave Clark, CEO van Amazon's wereldwijde consumentendivisie zal 1 juli na 23 jaar ontslag nemen, kondigde Amazon aan in een regulatoire indiening. Clark kwam in mei 1999 bij Amazon werken in de operationele divisie en klom snel in de organisatie op. Hij was een belangrijke kracht achter de uitbreiding van het logistieke en fulfillment netwerk van Amazon. Amazon noemde geen vervanger voor Clark, die in een briefje aan zijn medewerkers zei dat "het tijd voor mij is om weer te gaan bouwen."
Bron: cnbc.com 

Spar VK James Hall viert Nationale Vegetarische Week met bezoeken aan scholen in Cumbria en Lancashire
Kinderen van basisscholen in Cumbria en Lancashire leerden over verse voeding en het belang van een evenwichtige voeding tijdens de viering van de Nationale Vegetarische Week door Spar VK partner James Hall. Wilf Whittle van James Hall gaf educatieve lezingen aan kinderen. Hij bezocht op zijn reizen Longtown Primary School, Cumbria, Sherwood Primary School en Eldon Primary School, beide in Preston, Lancashire. Wilf deelde met kinderen leuke feiten en cijfers over een reeks producten tijdens een aantal speciale interactieve bijeenkomsten en deelde een verscheidenheid aan fruit van hoge kwaliteit uit.
Bron: spar-international.com 

Italië: Multicedi, Grupo Luciani gaan nieuwe winkels openen in Rome
Het Italiaanse distributiebedrijf Multicedi is een samenwerking aangegaan met Grupo Luciani om de uitrol van zijn Decò-winkels uit te breiden naar het hart van Rome. De gezamenlijke roadmap voorziet de opening van zeven winkels tegen juni volgend jaar, waarvan de eerste tegen september 2022 operationeel zou moeten zijn.
Bron: esmmagazine.com 

Circle K gaat self-checkout technologie uitrollen naar 7.000 winkels
Alimentation Couche-Tard, moederbedrijf van de Circle K supermarktketen, gaat meer dan 10.000 self-checkout systemen kopen, met plannen om ze in de komende drie jaar in meer dan 7.000 Circle K en Couche-Tard winkels in de VS, Canada en Europa in te zetten.
Bron: retailtouchpoints.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven