Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oegandese zakenman bouwt bananenchips uit tot succesvol snackbedrijf

Dennis Ngabirano's Psalms Food Industries produceert diverse producten, waaronder aardappel- en bananenchips, verwerkte noten en zaden, koekjes en notenboter. Aanvankelijk begonnen hij en zijn vrouw hun winkel op de veranda van hun huis. Hun eerste product, bananenchips, was een hit bij de buren, studenten aan de universiteit waar hij zijn studie afrondde en de leerlingen van de school waar hij destijds leraar was. Ngabirano en zijn vrouw verpakten ze en verkochten ze onder de merknaam Mr Tasty.

In 2014, toen de productieruimte van Psalms aan huis te klein werd, werd Ngabirano benaderd door een Indiase zakenman die een aardappelchipsbedrijf had opgezet, maar op een punt was gekomen dat hij al zijn apparatuur wilde afstoten en verkopen.

Het bedrijf verhuisde naar een nieuw pand. "Meteen met de nieuwe apparatuur verbeterde de kwaliteit van de chips. We produceerden ook efficiënter en konden concurreren met de geïmporteerde merken."

Nu zijn de producten van het bedrijf divers, met momenteel 20 verschillende SKU's op de markt. Het verwerkt maandelijks 20 ton bananen en 50 ton aardappelen.

Bron: howwemadeitinafrica.com
Foto: Linkedin.com

Publicatiedatum: