Keniaanse notenexporteurs profiteerden in 2021 van grote wereldwijde vraag

In 2021 is de Keniaanse export van macadamia's en cashewnoten aanzienlijk gestegen, omdat de vraag naar de producten wereldwijd toenam. Dit resulteerde in een opbrengst van 7,9 miljard shilling (63,3 miljoen euro). Volgens het Nuts and Oil Crops Directorate is de export van noten en oliegewassen van het land gestegen van 6.065 ton in 2020 naar 6.72 ton in 2021. In 2020 verdiende Kenia 53,7 miljoen euro aan noten, waaronder macadamia's, cashewnoten en kokosnoten.

Volgens het agentschap meldden de spelers in de sector tijdens de periode een toegenomen vraag van traditionele kopers van Keniaanse producten naarmate de wereld zich herstelde van de verstoringen van de Covid-19-markt.

"De VS blijven de belangrijkste afnemers van Keniaanse noten, vooral voor gebruik als snacks en in snoepgoed, gevolgd door Duitsland en Nederland, die toegangshavens zijn voor Keniaanse producten die voor de Europese Unie zijn bestemd", aldus het agentschap. Kenia werkt echter aan uitbreiding van zijn notenmarkten in Aziƫ, met name in China.

Bron: thestar.com.my


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven