Argentinië: Oogstraming hardfruit -7%

Voor het verkoopseizoen 2021/22 wordt geraamd dat de oogst van Argentijnse appelen en peren met 7% zal dalen als gevolg van onverwachte vorst die de appel- en perenboomgaarden begin oktober 2021 heeft getroffen. Sommige telers hadden actieve vorstbeschermingsmaatregelen genomen en werden minder getroffen, terwijl andere telers ernstige oogstverliezen leden.

De aanhoudende economische en financiële problemen blijven de concurrentiepositie van de Argentijnse fruitexporteurs op de internationale markten ondermijnen. Een van de grootste zorgen van de producenten zijn de hoge internationale vrachtkosten, die verdubbeld zijn door de geringere beschikbaarheid van containers op de internationale markt, als gevolg van Covid-19 en de wereldwijde sluiting van grote havens in het afgelopen jaar.

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne vormde begin 2022 ook een uitdaging, aangezien 20 procent van de perenoogst naar Rusland wordt geëxporteerd. De Argentijnse producenten konden dit ongemak oplossen door hun product om te leiden naar nieuwe bestemmingen, zoals Turkije en Estland.

Klik hier voor het volledige verslag


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven