Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biofase ontwikkelt biopolymeren uit avocadopitten

Het in Mexico gevestigde Biofase heeft een proces ontwikkeld om milieuvriendelijk wegwerpgerei te maken als antwoord op de behoefte om het gebruik van plastic te verminderen. Het bedrijf maakt biologisch afbreekbare, duurzame en betaalbare vorken, lepels, messen en zelfs rietjes van overgebleven avocadopitten.

De producten van Biofase bevatten 60% avocadobiopolymeer en 40% synthetische organische verbindingen.

Het gepatenteerde proces van het bedrijf maakt gebruik van technologie om de avocadopitten om te zetten in een bioplastic hars dat bestand is tegen hitte. Het resultaat wordt geleverd in de vorm van een vel dat kan worden gevormd en gesneden, en dat geen speciale recycling behoeft. De rietjes en het bestek van Biofase breken op natuurlijke wijze af in slechts 240 dagen en kunnen thuis worden gecomposteerd meldtbiomarketinsights.com.

Omdat er in Mexico zoveel avocado's worden geteeld en worden geconsumeerd, zijn de pitten gemakkelijk verkrijgbaar in het thuisgebied van Biofase, waardoor hun CO2-voetafdruk kleiner wordt. Biofase verwerkt ongeveer 130 ton avocadopitten per maand op drie locaties tot vorken, messen, lepels en rietjes. De producten worden momenteel verscheept naar Mexico, Europa en Australiƫ, waar ze voornamelijk in restaurants worden gebruikt.

Publicatiedatum: