Hans de Waard (Fresh Source Group) ervaart dagelijks het gemak van FreshERP

"Voor ons is automatisering cruciaal om efficiënt te kunnen werken"

Fresh Source Group vertegenwoordigt een innoverende groep van producenten uit Spanje, Egypte en Amerika. Het snelgroeiende bedrijf, opgericht in 2014 en gevestigd in Barendrecht, faciliteert een efficiënt en transparant platform om direct zaken te doen met de bron. In korte tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een vaste partner voor een groot aantal groenteproducenten wereldwijd. Fresh Source zorgt voor de afzet van hun producten in Nederland. Belangrijke producten die het bedrijf levert zijn: vollegrondsgroenten, knoflook en zoete aardappelen.

Doordat Fresh Source zoveel mogelijk direct aflevert ontstaat de kortst mogelijke lijn van teler naar consument. Producten gaan direct naar het punt van verkoop. Door ladingen in het land van herkomst te combineren worden onnodige transportkilometers voorkomen. Het bedrijf werkt nauw samen met een logistiek dienstverlener in het hart van groente en fruitcentrum Barendrecht.

Innovatieve ICT-oplossingen spelen een belangrijke rol in het logistieke proces van Fresh Source. Zoveel mogelijk handelingen zijn vervangen door geautomatiseerde faciliteiten. Dat scheelt tijd, dat vergroot de flexibiliteit en dat maakt controles eenvoudiger. Direct na de start van de business heeft Fresh Source ervoor gekozen om FreshERP, een bewezen softwaretoepassing, te gebruiken. FreshERP is een standaard oplossing voor handels- en distributiebedrijven in de AGF sector.

Enkele voordelen bij het gebruik van FreshERP zijn:

  • Volledig geïntegreerde financiële administratie met de mogelijkheid tot koppelen naar externe pakketten.
  • Netto resultaten van de onderneming zijn direct zichtbaar.
  • Voorraadadministratie op basis van partijenadministratie.
  • Geïntegreerde rapportgenerator voor alle rapportages, output en EDI.
  • Supersnelle navigatie door de programmaonderdelen (muisloos te gebruiken)
  • Overzichtelijk en snel te leren gebruikersinterface.

FreshERP is een geïntegreerd pakket waarmee inkoop, verkoop, complexe importfaciliteiten, voorraad- en partijadministratie, fustadministratie, douanefunctionaliteiten, EDI, kwaliteitscontrole, financiële administratie en warehouse management kan worden geautomatiseerd. Hiermee ondersteunt het pakket alle bedrijfsprocessen gerelateerd aan de sector.

Hans de Waard, Directeur van Fresh Source Group, is positief over FreshERP: “Voor ons is automatisering cruciaal om efficiënt te kunnen werken. Wij ervaren dagelijks het gemak van FreshERP, een compleet AGF-softwarepakket dat al tientallen jaren gebruikt wordt binnen onze sector. Vooral de partijenadministratie is een sterk punt; met een druk op de knop hebben we details over leveringen inzichtelijk. Doordat DNA het pakket overgenomen heeft ontstaan er nieuwe kansen voor innovatie, doorontwikkeling en neemt het aantal gebruikers toe. Het is voor ons belangrijk om toekomstgericht te kunnen ondernemen dus wij zijn positief over deze ontwikkelingen!”Fresh Source verkoopt producten van aantal grote teeltbedrijven in het buitenland. Zo heeft het bedrijf in Spanje voor het segment vollegrondsgroenten de Nederlandse vertegenwoordiging van meerdere grote teeltbedrijven, met een totaal areaal van 12.000 hectare. Het zijn bedrijven die professioneel georganiseerd zijn, instaan voor de leverbetrouwbaarheid en over meerdere teeltlocaties beschikken. Door die optimale spreiding van die teeltgebieden kan Fresh Source ook bij extreme weersomstandigheden voldoende aanbod garanderen. Daarnaast komen producten ook uit andere landen, zoals Griekenland, Egypte en China of - in het geval van de productgroep exoten - vanuit de gehele wereld.

Voor meer informatie:
Fresh Source Group

Koopliedenweg 28
2991 LN Barendrecht
Tel.: +31 (0)180 760 760
info@freshsource.nl
www.freshsource.nl 


Hans de Wit
Fresh IT Services
Tel.:+31 (0)6 82 956 031
wit@dnaservices.com    
www.dnaservices.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven