Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Segment exotische paddenstoelen groeit gestaag

Chinese shiitaketeler ziet mogelijkheden in Europa

De internationale markt voor shittake en andere paddenstoelspecialiteiten groeit gestaag. 

Het Chinese bedrijf Imperial Garden Biotech levert shiitake en exotische paddenstoelen aan de internationale markt. Het bedrijf produceert substraatstammen die wereldwijd worden geĆ«xporteerd. Internationale klanten en telers kunnen met behulp van deze stammen binnen 15 dagen shiitake telen. 

Harrison Feng, verkoopdirecteur bij het bedrijf: "Onze voornaamste focus is de internationale shiitake-markt. 90% van onze teelt bestaat uit shiitakesubstraat. Daarnaast produceren we ook substraat voor een aantal andere paddenstoelsoorten, waaronder de medicinale pruikzwam (Lion's Mane), Lingzhi en Maitake. We zijn echter gespecialiseerd in de shiitake omdat deze soort overal bekend is en bij consumenten over de hele wereld in de smaak valt."

Het bedrijf levert aan talrijke internationale markten, waaronder Japan, Zuid-Korea, Europa en de VS. 


Verse shiitake gereed voor de retailverkoop

"De markt voor exotische paddenstoelen maakt een sterke groei door. Consumenten leren steeds meer verschillende paddenstoelsoorten kennen nu ze vaker op zoek gaan naar alternatieven voor vlees. Soms zijn internationale bedrijven nog niet bekend met shiitakesubstraat uit China en hebben ze vragen over het materiaal, de kwaliteit en opbrengsten. In de meeste gevallen kunnen we deze vragen beantwoorden tijdens een gesprek en door onze fabriek te laten zien. Klanten zijn erg gericht op de opbrengsten en prijzen en meestal niet specifiek op zoek naar een merkproduct."

Het bedrijf teelt jaarrond substraatstammen voor de shiitaketeelt. Het substraat wordt geproduceerd in luchtgecontroleerde faciliteiten, waardoor de seizoenen geen invloed hebben op de productie. Harrison: "De meesten van onze telers beschikken over professionele teeltfaciliteiten en kunnen het hele jaar door paddenstoelen telen. De afgelopen jaren is de wereldmarkt jaarlijks met 5% tot 7% gegroeid. We vrezen echter dat Covid-19 deze groei heeft afgeremd. Het is moeilijk om exacte cijfers te noemen, maar we verwachten dat de groei in de toekomst nog iets hoger uit zal pakken."

Voor meer informatie: 
Harrison Feng, director of sales
Shandong Imperial Garden Biotech
sales@igshiitake.com 
www.igshiitake.com 

Publicatiedatum: