Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kan zeewier gewasbeschermingsmiddelen voor appelen vervangen?

Onderzoekers die deel uitmaken van een internationaal consortium bestuderen de vervanging van gewasbeschermingsmiddelen door verbindingen van zeewier bij de behandeling van ziekten die appelen en peren aantasten. De informatie werd gepubliceerd door het Portugese tijdschrift Lusa.

"Historisch gebruikt als meststoffen, nu, met de kennis die we hebben, kunnen we biotechnologische oplossingen ontwikkelen voor het gebruik van verbindingen die algen produceren om kritieke problemen in de tuinbouw op te lossen, zoals sommige bacteriƫn en schimmels die ernstige economische verliezen veroorzaken", zei hij. Marco Lemos, de wetenschappelijk directeur van het project.

Volgens de professor aan de Polytechnische Universiteit van Leiria en onderzoeker aan het respectieve Centrum voor Mariene en Milieuwetenschappen (MARE), in Peniche, is dit een duurzame oplossing voor de problemen bij appelbomen. Hij zegt ook dat wordt gestreefd naar "de beste kwaliteit van het fruit in de bewaring, waardoor producten worden bevorderd die nog veiliger en van betere kwaliteit zijn voor de consument".

Bron: abrafrutas.org

Publicatiedatum: