Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk helpt Filipijnen om mango op de Europese markt te lanceren

De Franse regering helpt de provincie Guimaras op de Filipijnen bij het ontwikkelen van de geografische aanduiding (GI) voor haar  mango's ter voorbereiding van de export naar de Europese markt.

"De Franse regering helpt het Intellectual Property Office (IPO) en aanvragers zoals wij om een geografische aanduiding te krijgen. Als we die hebben, kunnen onze producten gemakkelijk op de Europese markt worden gebracht," aldus Elena Quezon, provinciaal ambtenaar voor economische ontwikkeling van Guimaras.

Een geografische aanduiding is een soort merknaam die verbonden is aan een bepaalde plaats, zoals de mango's uit Guimaras. Het is een bewijs dat het product voldoet aan de gewenste norm van de doelmarkt en dat tijdens het teeltproces ook goede tuinbouwpraktijken in acht worden genomen.

De IPO is, met de hulp van de Franse regering, de EU en het Voedsel- en Landbouwbureau (FAO), in de eindfase van het bijschaven van de richtlijnen voor de afgifte van de vergunning voor de GA, zei Quezon.

Quezon voegde eraan toe dat de vertegenwoordiger van de Franse regering wacht op het voorstel van Guimaras over de omvang van de technische bijstand die het nodig heeft.

Bron: Panay News

Publicatiedatum: