"Grote vraag naar lokale aardappelen"

Nederlands en Belgisch zachtfruit verkoopt goed in Denemarken

Blauwe bessen, aardbeien, frambozen en bramen doen het weer goed in het schap in Denemarken, nu mensen genieten van het mooie weer. “Het aanbod en de kwaliteit van zachtfruit uit Nederland en België zijn goed en voldoen aan de Deense vraag”, zegt Jan Faurskov, inkoopmanager bij Prima Frugt.

"Blauwe bessen, aardbeien, bramen en frambozen verkopen allemaal heel goed. De vraag naar zachtfruit is bij ons sterk afhankelijk van het weer. Wanneer de zon schijnt, zoals nu, is de vraag prima. De aanvoer vanuit Nederland en België is momenteel erg goed en de frambozenoogst in Portugal en Spanje komt eraan. De prijzen zijn momenteel zeer stabiel. We kopen zachtfruit en asperges in die landen. Hoewel de prijzen voor aardbeien uit België wat hoog zijn, is de kwaliteit uitstekend", vertelt Faurskov.

Maar wanneer er Deens zachtfruit beschikbaar begint te komen, schakelt de Deense klant vastberaden over naar het lokale product. "Volgende week beginnen we hier in Denemarken met onze eigen oogst uit Seeland. Over twee weken hebben we frambozen van lokale teelt die goed in de smaak vallen bij onze klanten."

Aardappelen
Faurskov zegt dat de ongelooflijke steun voor lokale producten al zichtbaar is aan de manier waarop Denen aardappelen van eigen oogst kopen. "Het rooien van de primeuraardappelen vindt nu plaats. De vraag is enorm. Wanneer de nieuwe aardappelen er aankomen, wil iedereen ze in Denemarken. De aardappelen zijn zo vers dat ze een heel dunne schil hebben. We kunnen ze nog niet eens wassen. Voordat we ze kunnen wassen, zal het nog een of twee weken duren. Ondanks het feit dat er nog aarde blijft kleven aan de aardappelen, zijn ze heel populair bij onze klanten", vertelt Faurskov.

Prima Frugt streeft ernaar om het assortiment AGF-producten te vergroten in haar cash-and-carry-winkels in Denemarken. Prima Frugt is de grootste AGF-leverancier van Denemarken met een focus op de foodservicemarkt. Het bedrijf koopt groenten en fruit rechtstreeks bij de telers aan om ze sneller te kunnen leveren aan haar klanten, zoals de professionele keukens.

Voor meer informatie:
Jan Faurskov
Prima Frugt
Tel: +45 42141664
prijf@primafrugt.dk 
www.primafrugt.dk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven