Om toeleveringsketen slimmer en duurzamer te maken

Lineage Logistics en Bay Grove nemen Turvo over

Lineage Logistics, 's werelds grootste aanbieder van temperatuurgecontroleerde industriële REIT en logistieke oplossingen, heeft bekendgemaakt Turvo over te hebben genomen, een bekende aanbieder van onder meer visibility software. De financiële details van de transactie werden niet meegedeeld.

De overname vormt een uitbreiding van de lang bestaande samenwerking tussen de bedrijven, waaronder een eerdere investering in Turvo door Lineage Ventures, en hun gedeelde visie op de toeleveringsketen. Met steun van Lineage zal Turvo zich blijven richten op haar klanten, de innovatie van haar aanbod aan technologische oplossingen versnellen en onder haar eigen merknaam uitbreiden naar nieuwe markten als dochteronderneming die geheel eigendom is van Lineage. 

"De acquisitie van Turvo is een logisch vervolg op onze samenwerking, waardoor wij vorig jaar Lineage Link succesvol hebben kunnen introduceren," zegt Adam Forste, mede-CEO van Lineage en medeoprichter en beherend vennoot bij Bay Grove, dat Lineage heeft opgericht en beheerd. 

"We staan volledig achter Turvo's missie voor het verbeteren van de zichtbaarheid binnen de toeleveringsketen en beschouwen dit als een kans om extra waarde te creëren voor klanten van zowel Lineage als Turvo. Ik kijk ernaar uit leiding te geven aan de nieuwe raad van bestuur van Turvo en samen te werken aan de totstandkoming van een slimmere en duurzamere toeleveringsketen."  

"Het is een spannende tijd voor de medewerkers, klanten en partners van Turvo," zegt Scott Lang, bestuursvoorzitter en CEO van Turvo. "Met Lineage en Bay Grove achter zich zal Turvo innovaties kunnen versnellen, haar bereik kunnen vergroten en de digitalisering van de wereldwijde toeleveringsketen kunnen verbeteren. Onze klanten zullen profiteren van grotere investeringen in onze visie en technologie."

"De overname komt in een periode waarin de vraag naar transport en warehousing piekt en de keten te maken heeft met ongekende uitdagingen," aldus Sudarsan Thattai, CIO en CTO van Lineage. "Het bundelen van onze krachten biedt ons de unieke kans om de impact van deze uitdagingen voor onze klanten te verzachten. Zo kunnen het tekort aan chauffeurs en havencongestie worden aangepakt door het aantal vrachtwagens en containers dat nodig is om een product van 'veld naar vork' te vervoeren terug te brengen. Het platform van Turvo koppelt klanten aan een vrachtwagen, treinwagon of container die anders onderbenut zou blijven."

"Door onze relatie met Turvo te verdiepen, laten we zien hoe sterk wij inzetten op innovatie die ons helpt ons doel te verwezenlijken: het transformeren van de voedseltoeleveringsketen door verspilling terug te dringen," aldus Greg Lehmkuhl, bestuursvoorzitter en CEO van Lineage. "Dankzij deze investering kunnen we de toepassing van baanbrekende technologie die onze sector schaalvoordelen biedt bevorderen, problemen met densiteit en benutting binnen ons netwerk aanpakken en verliezen in de toeleveringsketen terugdringen voor alle belanghebbenden, van klanten tot verladers."

Voor meer informatie: 
Megan Hendricksen
Lineage Logistics
949 247 5172
mhendricksen@lineagelogistics.com   
www.lineagelogistics.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven