Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Strengere invoervereisten voor sopropo uit Honduras, Mexico en Thailand

De Europese Commissie stelt strengere fytosanitaire invoervereisten in voor sopropo (Momordica charantia L.), ook balsempeer genoemd, uit Honduras, Mexico en Thailand om het Europese grondgebied vrij te houden van het insect Thrips palmi Karny.

Woensdag werd daartoe Verordening 2022/853 in het Publicatieblad van de Europese Unie gepubliceerd, die stelt dat sopropo uit een gebied moet worden geïmporteerd dat vrij is van het plaagorganisme of uit een teeltlocatie die volledig fysiek beschermd is, of uit een teeltlocatie waar verschillende maatregelen met betrekking tot de teelt, verwerking en inspectie zijn getroffen.

Volgens de verordening wijzen ook de wetenschappelijke adviezen die in december door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) zijn uitgebracht in de richting van het verhogen van deze fytosanitaire vereisten voor de import van sopropo uit Mexico, Honduras en Thailand, maar niet voor die uit Sri Lanka, aangezien in dit geval de genomen maatregelen afdoende zijn.

Bron: efeagro.com

Publicatiedatum: