Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Donnalia

Op Sicilië worden volop netmeloenen en abrikozen geoogst

"We zijn nu volop netmeloenen aan het oogsten, maar in vergelijking met andere jaren hebben we toch wat vertraging opgelopen. We begonnen op 20 april en ik moet zeggen dat het seizoen tot nu toe zeer bevredigend is geweest, zowel qua prijs als qua kwaliteit", zegt Vincenzo Di Pasquale, die samen met zijn broer Angelo het merk Donnalia runt.

"De meest gevraagde maten op de Italiaanse markt zijn meloenen van 0,9 tot 1,3 kg. Dit jaar hebben we een product van mooie smaakkwaliteit en met een Brix-waarde tot 17 graden. Dit goede resultaat schrijven we toe aan onze inspanningen op het vlak van teeltbeheer, maar ook om de juiste rassen te selecteren voor de verschillende gebieden en zelfs voor verschillende percelen binnen eenzelfde gebied. De prijzen zijn goed en voor de beste partijen krijgen we € 2,20 per kilo."

"Dankzij de vele jaren ervaring met dit product en ons merkbeleid dat een constante kwaliteitsstandaard uitdraagt, hebben we een mooie plaats op de markt veroverd. De consument is zeker dat hij bij Donnalia een meloen koopt die hem niet zal teleurstellen", merkt Vincenzo Di Pasquale op.

"Ook bij abrikozen bieden we de markt alleen het beste fruit aan. Onze rassenselectie beperken we uitsluitend tot fruit met uitstekende smaakkenmerken. We hebben jarenlang veel geëxperimenteerd, wat ons nu in staat stelt om de Italiaanse consument – een van de meest veeleisende op het gebied van eten – te overtuigen van de kwaliteit van onze producten. Ook de abrikozenprijzen zijn goed voor het premiumproduct."

"Met de komst van het massaproduct, dat in grote hoeveelheden via alle verkoopkanalen de markt betreedt, zullen de prijzen onvermijdelijk zakken. We gaan nu een fase in waarin alleen de kwaliteit van het product het verschil kan maken. Met beide producten, Cantaloupe meloenen en abrikozen, zitten we in een fase van dalende marktvoorwaarden, al is er dankzij de zomerse temperaturen zeker nog consumptie. De verkoopprijzen voor abrikozen variëren van € 1 tot € 2,50 per kilo, afhankelijk van de partij. Deze vrij brede prijsvork laat zien dat de eigenschappen en de kwaliteit van het product toch prijsbepalend zijn. Hetzelfde geldt voor meloen. Ook van dit fruit dalen de prijzen, soms zelfs scherp", besluit Di Pasquale.

Voor meer informatie:
Donnalia
Di Pasquale Srl
Via Michelangelo, 7
93010 Delia (CL) - Italië
Tel: +39 (0)922 826009
amministrazione@dipasqualeortofrutta.com
www.donnalia.com

Publicatiedatum: