Italië

Goede vooruitzichten voor aardappelseizoen in Campania

"In de regio Campania is de aardappeloogst met een vertraging van ongeveer 15/20 dagen begonnen in vergelijking met vorig jaar. Dat komt omdat de telers, na twee seizoenen met late voorjaarsvorst, het poten hadden uitgesteld en omdat het weer niet meezat in de beginfase van de teelt", vertelt Francesco Provvisiero, salesmanager van het gelijknamige bedrijf uit de Italiaanse provincie Napels.

"Bovendien is het areaal dat bestemd is voor de teelt van consumptieaardappelen in de regio na twee jaren met slechte resultaten met minstens 20% afgenomen, maar ook de toename van de teeltkosten is daar deels verantwoordelijk voor. De afname werd anderzijds wel gecompenseerd door een toename van 20% van het areaal industrieaardappelen. Voor dat product werd reeds vóór het poten per contract een verkoopprijs vastgesteld. De telersprijzen voor consumptieaardappelen liggen dit jaar op 35 cent per kilo, terwijl 20 cent per kilo verkregen wordt voor de primeuraardappelen die voor de Poolse markt bestemd zijn."

Felice (links) en Francesco Provvisiero

Het familiebedrijf Provvisiero, dat al meer dan 50 jaar actief is in de aardappelsector en ondertussen ook levert aan supermarktketens, is inmiddels aan de derde generatie toe. Ervaring, innovatieve technologieën en goed management zijn de sterke punten van het bedrijf. De core business is aardappel, die jaarrond op de markt wordt gebracht.

Dankzij relaties met de beste pootaardappelbedrijven wordt het pootgoed geïmporteerd uit Nederland. Het bedrijf distribueert ook pootaardappelen in heel Italië om de toeleveringsketen te voorzien van de beste rassen ter wereld. Omdat het bedrijf over een breed assortiment beschikt, kan het inspelen op de vraag van telers en markten.

Al meer dan een halve eeuw exporteert Provvisiero Italiaanse aardappelen naar andere Europese landen. "In mei hebben we veel samengewerkt met Polen, waar een grote vraag naar ons product is. Maar we hebben ook goede relaties met supermarkten in Malta, waar we aanwezig zijn met ons merk Bonità. In juni verwerken we het laatste Franse product en beginnen we de binnenlandse groothandelsmarkten en supermarktketens te voorzien van Italiaanse aardappelen."

Provvisiero is GlobalGAP gecertificeerd. Een deel van de teelt is ook biologisch gecertificeerd. Het biologische product is exclusief bestemd voor Nederland. Het bedrijf heeft dit jaar een investering van
€ 400.000 gedaan om de verwerkings- en verpakkingslijnen te moderniseren in overeenstemming met de Industry 4.0.

"We verwachten een goede afzet en we hopen dat de telers mooie winstmarges mogen behalen, zodat ze vol goede moed kunnen beginnen aan het komende seizoen."

Voor meer informatie:
Provvisiero Srl
Via Cupa Falciano n.112
80035 Nola (NA) - Italië
Tel: +39 335 415933 (Felice)   
Tel: +39 335 8415910 (Francesco)
info@provvisiero.it
www.provvisiero.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven