Hoogste prijsstijgingen in Britse foodretail sinds juli 2011

Bingo de meest winstgevende supermarkt in Bosnië-Herzegovina
De vijf grootste foodretailers in Bosnië en Herzegovina rapporteerden in 2021 een winststijging ten opzichte van het voorgaande jaar, met een totaal van € 86,9 mln. Volgens een analyse van de lokale portal Capital, de marktleider, Tuzla-based Bingo, verdiende de retailer € 44 mln aan winst op een omzet van € 716 mln voor het jaar.
Bron: esmmagazine.com 

Italië: Unicoop Firenze ziet omzet- en winstgroei in 2021
De Italiaanse regionale coöperatie Unicoop Firenze rapporteerde een bruto retailomzet van €2,4 mld in 2021, wat neerkomt op een groei van 1,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet steeg met 1,6% j-o-j tot € 2,52 mld, terwijl de nettowinst uitkwam op ruim € 25 mld, of € 17 mld na belastingen. Dankzij het positieve resultaat in 2021 steeg het nettovermogen van de coöperatie tot € 1,7 mld.
Bron: esmmagazine.com 

Spar Jaarverslag: Vooruitgang in de aanbodketen met een doel
De kracht en veerkracht van Spars aanbodketennetwerk vormen de kern van de aanhoudende groei van de organisatie, zo meldt het management van de retailer. "Dankzij voortdurende innovatie en investeringen profiteren de activiteiten van Spar wereldwijd van onze sterke internationale en toch lokale focus. Door samen te werken met onze leveranciers en wereldwijde logistieke teams om een beter inzicht te krijgen in de end-to-end productstromen, blijft Spar de beschikbaarheid van producten verbeteren en tegelijkertijd de kosten duurzaam verlagen."
Bron: spar-international.com 

Eroski sluit deal met Baskische regering over duurzame ontwikkeling agro-food
Retailer Eroski heeft een samenwerkings-overeenkomst gesloten met de Baskische regering om de lokale agrofoodsector in de drie Baskische gebieden te versterken en te ontwikkelen. Het partnerschap is bedoeld om de duurzaamheid van de agrovoedingssector in Baskenland te garanderen, door deel te nemen aan innovatieprogramma's en door overeenkomsten te bevorderen die de ontwikkeling en afzet van lokale producten vergemakkelijken.
Bron: esmmagazine.com 

Portugal: MC-tak van Sonae ziet omzet over eerste kwartaal met 3,8% stijgen
De Portugese foodretailgroep MC, onderdeel van Sonae en voorheen bekend als Sonae MC, rapporteerde voor het eerste kwartaal van 2012 een omzet van €1,2 mld, een stijging van 3,8% j-o-j en 2,2% j-o-j. De omzet van de hypermarkt bedroeg € 421 mln (+1,4% j-o-j en +1,9% LFL), terwijl de omzet van de supermarkt € 639 mln bedroeg (geen verandering j-o-j en -2,1% LFL).
Bron: esmmagazine.com 

Hoogste prijsstijgingen in Britse foodretail sinds juli 2011
Britse retailers verhoogden vorige maand hun prijzen in het snelste tempo in meer dan tien jaar, gedreven door de snel stijgende voedselprijzen en de gestegen energie- en transportkosten voor winkels, aldus een brancheorganisatie. Het British Retail Consortium (BRC), dat supermarkten en andere grote retailketens vertegenwoordigt, zei dat de gemiddelde prijzen van zijn leden vorige maand 2,8% hoger lagen dan een jaar eerder, de grootste jaarlijkse stijging sinds mei 2011.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven