Vraag naar avocado-olie uit Kenia groeit

"Avocado-olie is een product dat sterk in opkomst is," zo vertelt Irene Njeri, CEO van het Keniaanse exportbedrijf Vegbatian. "We merken dat de vraag naar avocado-olie groeit, en dan met name op de Europese markt. Avocado-olie wordt zowel in de cosmetica- als levensmiddelenindustrie gebruikt. Europa heeft de grootste cosmeticamarkt ter wereld en de markt voor lichaamsverzorging groeit in een ongekend tempo. Ook Canada is een belangrijke exportbestemming voor onze avocado-olie."

"Avocado-olie onderscheidt zich dankzij haar vele gezonde eigenschappen en hoge voedingswaarde. De groeiende vraag naar zowel conventionele als biologische avocado-olie wordt aangejaagd door de sterke toename van de verkoop van natuurlijke en biologische lichaamsverzorgingsproducten."

Aangezien Kenia twee aparte avocadoseizoenen kent, waarvan één met lagere opbrengsten, is het volgens Njeri niet eenvoudig om jaarrond avocado-olie te leveren. "De grootste uitdaging voor de export van avocado-olie is het gebrek aan een jaarronde aanvoer van fruit. Dit komt omdat we in Kenia maar twee avocadoseizoenen kennen. Het hoofdseizoen loopt van april tot juli, terwijl het tweede seizoen wordt gekenmerkt door lagere opbrengsten, waardoor er dan dus ook minder fruit voor de verwerkende sector beschikbaar is. We maximaliseren onze productie tijdens het hoogseizoen om het hele jaar door aan de vraag van onze klanten te kunnen beantwoorden."

Irene vertelt dat het bedrijf gelukkig geen problemen met de verlading van het product heeft ervaren. "We hebben tot nu toe geen logistieke problemen gehad dankzij het feit dat Maersk iedere week de haven van Mombasa aandoet. Dit maakt het eenvoudiger om de zendingen vooraf te plannen. Momenteel zitten we op onze piekproductie. Dit zal nog tot juli zo blijven. We hebben in deze periode aanvoer van Hass- en Fuerte-avocado's. We verwachten echter dat de productiekosten toe zullen nemen onder invloed van de sterke vraag en lage beschikbaarheid," zegt Njeri tot slot. 

Voor meer informatie: 
Irene Njeri
Vegbatian
Irene@vegbatian.com 
www.vegbatian.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven