Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vrachttarieven India-Europa dalen

In april werd duidelijk dat de containertarieven op de grotere handelsroutes vanuit India stabiliseren of dalen. Volgens een nieuwe analyse van Container News heeft deze trend zich in mei doorgezet.

De gemiddelde westwaartse contracttarieven op de India-Europese trade zijn licht gedaald ten opzichte van de niveaus van eind april. Van West-India (Jawaharlal Nehru Port (JNPT)/Nhava Sheva of Mundra Port) naar Felixstowe/London Gateway (VK) liggen de tarieven nu rond US$7.615 voor een 20ft container en US$8.015 voor een 40ft  container, een daling ten opzichte van respectievelijk US$7.765 en US$8.145 in april.

Voor de af-West-India naar Rotterdam zijn de tarieven gedaald tot ongeveer US$ 7.015 voor een 20ft container en US$ 7.045 voor een 40ft container, van respectievelijk US$ 7.415 en US$ 7.445.

De tarieven in oostelijke richting zijn ook op hetzelfde niveau als eind april: US$1.925 voor een 20ft container en US$2.045 voor een 4ft container voor vracht van Felixstowe/Rotterdam naar West-India.

Bron: container-news.com

Publicatiedatum: