Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: Afscheid Arie en Koos van Hoven

In juni 1979 verschijnen de gebroeders Van Honk voor het allerlaatst langs de weg in Velsen voor de bezorging van groenten en fruit en het opnemen van bestellingen.

IJmuider Courant 2 juni 1979: "Sinds 1916 staat het bedrijf geregistreerd bij de Haarlemse Kamer van Koophandel. Tieleman van Honk begon kort daarvoor een handeltje in groenten en fruit vanuit het geboortehuis van de zonen Arie en Koos van Honk. Het uitventen werd al snel gecombineerd met winkelverkoop. Aan de Meervlietstraat stond tot 1946 de groentezaak van Van Honk. In 1964 moest het pand het veld ruimen voor een kanaalverbreding. De Van Honks werden voor de keus gesteld voortzetting van de ventwijk en handhaving dan wel uitbreiding van de winkelverkoop door nieuwbouw. Met een dorpsuitbreiding nog ver in het verschiet kozen zij voor het eerste. Het venten in de woonwijk Velserbeek en in het dorp Velsen leverde voldoende omzet op."

Links Koos van Honk rechts broer Arie (Fotopersbureau De Boer)

Bron: IJmuider Courant | Groninger Archieven

Publicatiedatum: