Eerste vijf maanden van 2022:

Egypte exporteert meer dan 3 mln ton tuinbouwproducten

Volgens minister van Landbouw en Landontginning, al-Sayed al-Qusair, heeft de Egyptische tuinbouwexport in de periode januari-mei 2022 de 3 mln ton overschreden. Een rapport van de Centrale Administratie van Landbouwquarantaine zei dat de totale tuinbouwexport van 1 januari tot 25 mei ongeveer 3.115.000 ton tuinbouwproducten bedroeg, waarbij hij uitlegde dat markttoegang afhangt van de kwaliteit van de export en de toepassing van internationale normen.

De minister van Landbouw zei dat het overschot van de behoeften van de lokale markt wordt uitgevoerd om buitenlandse valuta binnen te brengen. De belangrijkste tuinbouwexportproducten zijn citrus, aardappelen, uien, tomaten, aardbeien, verse en droge bonen, knoflook en watermeloen.

Qusair legde uit dat de totale tuinbouwexport van citrus 1.359.000 ton bereikte, naast de export van 681.734 ton aardappelen, om de tweede plaats in te nemen in de tuinbouwexport na citrus, terwijl 123.000 ton uien werden geƫxporteerd die de derde plaats innemen in de export, en bonen de vierde plaats innemen in de tuinbouwexport, met een totaal van 67.897 ton, terwijl zoete aardappelen de vijfde plaats innemen met 37.813 ton.

De Egyptische export van tomaten kwam op de zesde plaats, met een totaal van 30.137 ton, terwijl de export van aardbeien op de zevende plaats kwam, met een totaal van 19.425 ton, gevolgd door knoflook, met een totaal van 15.726 ton, terwijl watermeloen de negende plaats kreeg in de export met een totaal van 4235 ton.

Bron: egyptindependent.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven