Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westland Mushrooms

Truffel is de kaviaar onder de zwammen en een culinair product dat in veel restaurants wordt gebruikt. Naast de unieke smaak heeft de truffel ook iets mysterieus. Truffels groeien namelijk onder de grond tussen de wortels van specifieke boomsoorten en laten zich niet gemakkelijk vinden. Daarnaast is het zo een geavanceerd groeiproces wat het bijna onmogelijk maakt om truffels zelf te kweken. De meeste truffels groeien in Europa, maar ook buiten Europa zijn truffels te vinden.

Momenteel is in Europa het seizoen van de zwarte zomertruffel begonnen. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten truffels.

Truffels groeien met het seizoen mee. Naast de zwarte zomertruffel zijn er nog twee varianten van de zwarte truffel. Met ieder een eigen smaak en vernoemt naar het seizoen waarin ze rijp én dus ook het lekkerst van smaak zijn.

  • De wintertruffel (Tuber Melanosporum)

De meest delicate en smaakvolle van de drie en tegelijkertijd ook de meest kostbare. De wintertruffel is van ongeveer november tot en met maart verkrijgbaar. Van de zwarte truffelreeks verdient de wintertruffel alle roem voor smaak en exclusiviteit.

  • De herfsttruffel (Tuber Uncinatum)

De smaak is iets minder sterk dan de wintervariant evenals de kostbaarheid. De herfsttruffel is verkrijgbaar van ongeveer september tot en met november.

  • De zomertruffel (Tuber Aestivum)

De zomerse variant heeft de meest subtiele smaak en is de meest toegankelijke variant van de zwarte truffels. De zomertruffel is van ongeveer april tot en met september verkrijgbaar en door de grote beschikbaarheid ook zeker de populairste.

De witte truffel
Naast de zwarte truffels hebben we nog niet gesproken over de koning onder de truffels; de witte 'Alba' truffel (Tuber Magnatum Pico). Met de meest geconcentreerde en verfijnde smaak schiet de prijs van deze witte truffel torenhoog. De witte 'Alba' truffel is tussen ongeveer november en januari verkrijgbaar. De Bianchetti (Tuber Borchi) is een kleine witte voorjaarstruffel die doet denken aan de Alba, maar qua smaak kan de Bianchetti niet tippen aan de Alba’. Deze truffel is verkrijgbaar tussen ongeveer maart en april.

Na al deze informatie over truffels loopt het water ons in de mond. Wij zijn erg benieuwd wat uw favoriete gerecht met truffel is. Laat het ons weten en bestel snel zomertruffels om de gerechten uit te proberen.

#mushrooms #westlandmushrooms #truffels #zwartezomertruffel  #TuberAestivum #truffelrecepten #delicatesse

Publicatiedatum: