Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nicole Koetze, Praxas:

"Derving van zachtfruit tijdens luchttransport is te voorkomen"

De markt van zachtfruit zoals blauwe bessen, frambozen en aardbeien is de afgelopen jaren wereldwijd sterk gegroeid. In Nederland is de consumptie van zachtfruit toegenomen, maar ook in de Verenigde Staten worden er veel blauwe bessen gegeten. Vers, maar ook bevroren wordt zachtfruit steeds populairder. Supermarkten schenken er meer aandacht aan, en inmiddels is de beschikbaarheid groter geworden. Ook vanuit Nederland wordt zachtfruit geëxporteerd. Het transport ervan is uitdagend, Zachtfruit is kwetsbaar en gevoelig voor temperatuurfluctuaties. Focus op kwaliteit is daarom ook tijdens transport van het grootste belang, willen we het product zonder kwaliteitsverlies bij de eindklant krijgen. Cargo covers, die veelal bij luchttransport van onder andere waardevolle foodproducten worden toegepast, dragen bij aan optimaal kwaliteitsbehoud van zachtfruit", vertelt Nicole Koetze van Praxas in deze bijdrage.

Waarvoor worden cargo covers toegepast?
"De klantbehoefte bij toepassing van cargo covers in het algemeen is duidelijk: dervinggevoelige en sensitieve producten die per luchtvracht worden vervoerd dusdanig beschermen dat ze zonder enige vorm van schade en kwaliteitsverlies aankomen op de eindbestemming. Dat externe factoren zoals temperatuur en vocht hierbij van invloed zijn, is een feit. Luchtvracht wordt namelijk vaak blootgesteld aan temperatuurfluctuaties. Van de warme of koude omgevings-temperatuur, wanneer de lading wordt klaargezet op tarmac (asfalt) alvorens het in het koude ruim van het vrachtvliegtuig wordt geladen, heeft vrijwel altijd gevolgen voor de luchtvochtigheid. Van vocht weten we dat het aan veel goederen schade veroorzaakt, zo ook aan zachtfruit. Cargo covers voorkomen dit door de temperatuur in de cover stabiel te houden, zodat vocht geen kans tot vorming krijgt. Hierbij is het van cruciaal belang dat de cargo cover ademende eigenschappen heeft."

Cargo covers worden vaak toegepast tijdens het luchttransport van zachtfruit. Ze bieden de bescherming die het zachtfruit nodig heeft:

  • Een stabiel klimaat in de cover waardoor het zachtfruit niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurfluctuaties.
  • Minder schade als gevolg van insecten of ongedierte.
  • Minder kans op diefstal of verlies.

Waarom de Praxas TLX2 cargo cover?
Testen met de TLX2 cargo covers hebben laten zien dat de temperatuurmarge binnen in de cover goed is. Dit houdt in dat de Praxas TLX2 cargo covers een stabiel klimaat bieden waardoor de kans op ladingschade nóg kleiner wordt.

Welke eigenschappen kent de Praxas TLX2 cargo cover?
Naast de belangrijke eigenschap dat het bescherming geeft tegen sterke temperatuurfluctuaties, is de cover recyclebaar, ademend en waterdicht. De cover heeft een witte buitenkant, wat zonlicht reflecteert en een barrière vormt tegen warmte en kou van buiten. Bij veel mensen speelt de gedachte dat een zilverkleurige cover beter reflecteert dan een witte cover. Echter is zilverkleurig in de praktijk niet spiegelend maar grijs. Wit reflecteert vele malen meer. Bovendien krijgen insecten en ander ongedierte geen kans om binnen te dringen en verkleint het de kans op diefstal of verlies. Bovendien is het toepassen ervan zeer eenvoudig.


Testresultaten cargo cover type X zilverkleurig bij omgevingstemperatuur van 44,7 graden Celcius


Testresultaten Praxas TLX2 cargo cover bij omgevingstemperatuur van 47,6 graden Celcius

Minder verspilling van zachtfruit door toepassen cargo cover
"Minder derving van zachtfruit in de logistieke keten heeft een positieve impact op de bedrijfsefficiency. Geen gedoe door derving of kwaliteitsverlies, op meerdere fronten. Tevreden klanten. En dat door een investering te doen in transportbescherming in de vorm van cargo covers. De kostprijs van een Praxas TLX2 cargo cover komt vaak neer op een klein deel van de waarde van de pallet. Door het toepassen ervan wordt derving met vele procenten teruggebracht waardoor onnodige kosten worden voorkomen", besluit Nicole.

Voor meer informatie:
Nicole Koetze
Praxas 
Tel: + 31 (0)76 50 40 268
info@praxas.com

Publicatiedatum: