"Goede vraag naar Egyptische druiven deze week"

In Egypte begint de druivenpluk op stoom te komen en vanwege het warme weer is het seizoen eerder dan gebruikelijk van start gegaan. Er wordt een goede vraag verwacht. Eén teler is van plan om zich voor de druivenexport te richten op de Golfstaten en Afrika. 

Mohamed Elkhtib, exportmanager bij de Egyptische AGF-exporteur Zamel for import & export, vertelt dat het Egyptische druivenseizoen dit jaar vroeg van start is gegaan. "Het voorjaar start in Egypte doorgaans half juni, maar dit jaar gingen de temperaturen al eerder in het jaar omhoog. Hierdoor is het druivenseizoen wat vroeger dan gebruikelijk begonnen. De vraag naar druiven was deze week sterk, evenals vorige week. Dit heeft te maken met het feit dat er momenteel fruit met een lagere Brix beschikbaar is. Volgende week is de Brix hoger, waardoor de vraag naar tafel- en wijndruiven nog verder zal stijgen."

De vraag naar druiven is stabiel, zo laat Elkhtib weten. De prijzen zijn momenteel hoog, maar zullen de komende weken naar verwachting zakken. "Afgaande op de vraag merken we dat de Golfregio, het Verre Oosten en Afrika de sterkste exportmarkten voor onze druiven zijn. De totale export zal vergelijkbaar of zelfs iets groter zijn dan vorig seizoen. De prijzen zijn bij aanvang van het seizoen hoog, omdat de aanvoer nog goed op gang moet komen en de vraag relatief sterk is. De verwachting is dat de prijzen vanaf volgende week wat zullen zakken. 

"We exporteren witte druivenrassen, waaronder Early Sweet, Prime en Superior, en rode rassen, zoals Flame, Red Globe, eind juli gevolgd door Crimson. Het seizoen van het blauwe druivenras Black Magic gaat over een week of twee van start," zegt Elkhtib tot slot. 

Voor meer informatie: 
Mohamed Elkhtib
Zamel for Import and Export
+201 090 646 606
www.zamelfruit.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven