Brazilië: Oogstraming bananen +50%

Santa Catarina zou in 2022 de bananenoogst met 50% kunnen verhogen ten opzichte van het voorgaande jaar, volgens het Centrum voor Sociaaleconomie en Landbouwplanning (Epagri/Cepa), dat een oogst raamt van 725,8 duizend ton tegen 480,7 duizend ton in 2021. Deze groei is onder meer te danken aan het herstelplan voor de bananenplantages in Santa Catarina die in 2020 door een cycloon zijn getroffen.

Santa Catarina is de op drie na grootste bananenproducent van het land, goed voor 10% van de nationale teelt en de tweede in oogstgemiddelde. De teelt is geconcentreerd in het noorden van Santa Catarina (50%), gevolgd door de deelstaat Vale do Itajaí (35%) en het zuiden van de staat (15%).

Volgens Rogério Goulart Junior, sociaaleconomisch analist bij Epagri/Cepa, waren er in het derde kwartaal van 2020 aanpassingen in de bananenteeltgebieden met herbeplanting tussen 20% en 50% van de planten, voornamelijk in het noorden van Santa Catarina, waar de boomgaarden het zwaarst getroffen werden door de cycloon, die plaatsvond op 30 juni en 1 juli van dat jaar.

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven