Paar Yubari-meloenen haalt € 22.000 op eerste veiling van het jaar in Japan

Voor een paar premium meloenen werd tijdens de eerste veiling van het jaar, op donderdag 26 mei, 3 miljoen yen (€ 22.000) neergeteld op Hokkaido, het meest noordelijke grote eiland van Japan. Dat is 10% meer dan het winnende bod van vorig jaar.

Het veilingrecord voor een paar Yubari-meloenen, genoemd naar de gemeente op Hokkaido waar de meloen geteeld wordt, was 5 miljoen yen in 2019. Het winnende bod op de eerste veiling van vorig jaar was 2,7 miljoen yen.

De succesvolle bieder van dit jaar was Hokuyupack Co., een in Yubari gevestigd bedrijf dat groenten en fruit verpakt en afzet. Het bedrijf is van plan om op 4 en 5 juni in Yubari een gratis proeverij voor meloenen te houden, met inbegrip van de beide meloenen in kwestie.

Kiyomichi Noda, voorzitter van het bedrijf, zei dat de meloenen de prijs "waard" zijn door hun unieke smaak. Premium fruit haalt vaak zeer hoge prijzen op de eerste veilingen in Japan, waarbij kopers succesvolle biedingen gebruiken voor promotionele doeleinden. Donderdag werden 2.721 meloenen geveild, waarbij de tuinbouwcoöperatie van Yubari de goede oogst van dit jaar toeschrijft aan voldoende uren zon.

Bron: KyodoNews


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven