Geldschieters flitsbezorger Gorillas trappen op de rem

Flitsbezorger Gorillas schrapt 300 banen en probeert daarmee winstgevend te worden. Gorillas is momenteel actief in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland en de Verenigde Staten, waar 90% van de opbrengsten vandaan komen. Of ze verder gaan in Italië, Spanje, Denemarken en België is de vraag.

Investeerders, waaronder Jumbo, zijn bereid veel geld neer te leggen voor de start-ups. Momenteel zijn drie flitsbezorgers actief in Nederland: Gorillas, Getir en Flink. CEO Kagan Sumer merkt dat geldschieters op de rem trappen. "Risico is irritant geworden voor beleggers, en niemand wil nu onzekerheid. Dat maakt het op dit moment behoorlijk moeilijk om geld in te zamelen", zegt hij tegen Reuters. "Als we naar de beurs gaan, willen we het doen als een winstgevend bedrijf", liet de CEO weten, zo meldt het Financieel Dagblad. 

Ook gemeenten leggen de groei van flitsbezorgers aan banden. Magazijnen, darkstores genaamd, die in woonwijken liggen, zijn overlast gevend en daardoor moesten al enkele darkstores in bijvoorbeeld Amsterdam sluiten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven